
Φιλοξενήσαμε τους ελλαδίτες κουμπάρους μας σε εστιατόριο της Λάρνακας, που ακούσαμε ότι έχει καλή κουζίνα, κυρίως μεσογειακή και το πρώτο σχόλιο των κουμπάρων ήταν ότι η Κύπρος είναι απούσα από την κάρτα.
– Γιατί μανούρι ρε κουμπάρε κι όχι αναρή; Το χαρουπόμελο που μας αρέσει πολύ, πού είναι; Το χαλούμι σας που το αγοράζουμε από τις υπεραγορές όλες στη Θεσσαλονίκη, άφαντο κι αυτό.
Ο μονόλογος του κουμπάρου συνεχίστηκε και όταν του είπα να διαλέξει κρασί.
– Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Αμερική. Α’ κουμπάρε. Βάλανε και 2-3 κυπριακά στο τέλος, μου είπε. Τι να πω κι εγώ του κουμπάρου;
Το μόνο σίγουρο είναι μας έχει πιάσει όλους η ξενομανία – υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις – και έχουμε ξεχάσει ότι σε αυτό τον τόπο έχουμε προϊόντα μεγάλης γευστικής αξίας, αυθεντικά και παραδοσιακά, που δυστυχώς εκτιμούνται πολλές φορές περισσότερο από τους ξένους, παρά εμάς τους Κύπριους.
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της