
Από ζελέ των φρούτων του κακάο, έχουν Ελβετοί “επιστήμονες” της σοκολάτας, φτιάξει ένα νέο είδος σοκολάτας, που σίγουρα θα κάνει πάταγο. Κι αυτό γιατί στον όλο μείγμα, οι ερευνητές του επώνυμου πανεπιστημίου ETH Zurich, έχουν χρησιμοποιήσει το ενδοκάρπιο, τον πολτό δηλαδή και το εσωτερικό μέρος του φλοιού του κακάο.
Αυτό έδωσε μια φυσική γλυκύτητα στη σοκολάτα, προσδίδοντάς της επίσης πολλαπλά οφέλη στην υγεία. Άρα αν η όλη διαδικασία ευδοκιμήσει, η χρήση ζάχαρης θα μειωθεί στο ελάχιστο, απενεχοποιώντας, για αυτούς που κάνουν δεύτερες σκέψεις, την κατανάλωση της σοκολατί, γλυκιάς “αμαρτίας”. Πληροφορίες από το επιστημονικό περιοδικό Nature Food : Έρευνα ‘Valorization of cocoa pod side streams improves nutritional and sustainability aspects of chocolate’. – 21 Μαΐου του 2024
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της