
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου Pralina Experience, Χριστίνας Μιχαήλ και θα φτιάξεις ένα μοιρασιάρικο πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει όλους σου τους φίλους. Αν το θες έτοιμο στο πιάτο, να παρακαλάς τότε να είναι ακόμη διαθέσιμο στα πιάτα ημέρας του βραβευμένου πρωτευουσιάνικου εστιατορίου.


ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
100γρ φιλέτο από κυπριακό φρέσκο τόνο, κομμένο σε λεπτά φιλετάκια
100γρ καθαρισμένο καρπούζι σε κύβους 1Χ1εκ
1 κουταλάκι κάππαρη Σικελίας ή κάποια άλλη της αρεσκείας σας
4-5 φύλλα φρέσκου δυόσμου
Δέρμα από λάιμ
½ κουταλάκι μαυροκούκι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι / πιπέρι
Ντρέσινγκ καρπουζιού και σόγιας
75ml χυμό λάιμ
75ml χυμό καρπούζι
40ml σόγια
30ml ηλιανθέλαιο
15γρ ζάχαρη
30ml Ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε το καρπούζι μαζί με 100γρ από το ντρέσινγκ και το κρατάμε για περίπου 2 ώρες (πιο γρήγορη διαδικασία σε σακούλι για vacuum)
Βάζουμε σε ένα πιάτο κυκλικά τα φιλετάκια τόνου.
Αλατίζουμε το ψάρι μας.
Αρτύζουμε τον τόνο με μαυροκούκι και τοποθετούμε σε διάφορα σημεία το καρπούζι μας και την κάππαρη.
Βάζουμε τα φύλλα δυόσμου και βγάζουμε δέρμα από το λάιμ στο πιάτο μας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Στο τέλος, πριν σερβίρουμε βάζουμε περιμετρικά το ντρέσινγκ με το καρπούζι. Ρίχνουμε σπαστό πιπέρι και χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!

Εκεί, στην αποπνέουσα αέρα άλλης εποχής οδό Αδαμάντιου Κοραή, μεταξύ Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Σεβέρειου Βιβλιοθήκης και Μνημείου της Ελευθερίας, εδώ και λίγες μέρες, λάμπει διά

Αγαπητοί συντάκτες, Σας γράφουμε ως εκπαιδευτικοί, αλλά πάνω απ’ όλα, ως άνθρωποι που καθημερινά στέκονται απέναντι και δίπλα σε παιδιά και νέους που μεγαλώνουν μέσα σ’

Ο Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος αναλαμβάνει Consultant & Culinary Director του AMANO Kitchen Bar στη Λευκωσία. Το AMANO Kitchen Bar συνεχίζει το ταξίδι του με μια νέα

Το ιταλικό εστιατόριο Pinolo γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών με τον πιο γευστικό και δημιουργικό τρόπο αφιερώνοντας ένα μεσημέρι στην τέχνη των ζυμαρικών. Το αγαπημένο

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, η BIGA Neapolitan Pizza έχει καθιερωθεί για την αφοσίωσή της στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη φιλοξενία. Με βασικό συστατικό το
