
Burger πολλά. Αυτό το burger, όμως, του ταλαντούχου σεφ Χαράλαμπου Χαραλάμπους διαφέρει και υπερέχει. Είναι ζουμερό, πλούσιο γευστικά και έχει κερδίσει όλα τα παλέτα. Το φτιάξαμε πανεύκολα κι εμείς στο σπίτι και στο προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
Υλικά για μπιφτέκι βοδινό
2 κιλά κιμάς βοδινός με 20% λίπος
140 γραμμάρια κρύο – έμενταλ – τριμμένο ψιλά
100 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
13 γραμμάρια μαϊντανός
150 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη κονσέρβας, στραγγισμένη από τα ζουμιά της
12 γραμμάρια αλάτι
2 γραμμάρια φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
60 γραμμάρια κρύο βούτυρο, περασμένο λεπτά από τον τρίφτη
1 γραμμάριο κανέλα (σκόνη)
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα τρυπητό και τον κρατάμε για περίπου 3 ώρες ακάλυπτο στη συντήρηση του ψυγείου, ώστε να φύγουν τυχόν υγρασίες και να κρατήσει ωραίο χρώμα.
Ανοίγουμε την κονσέρβα ντομάτας και τη σουρώνουμε για να φύγουν τα ζουμιά και να μείνει μόνο η ντομάτα.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν υγρασίες.
TIP
Είναι σημαντικό να κρατήσουμε όλα τα υλικά στο ψυγείο πριν τα αναμείξουμε.
Μετά το πέρασμα των τριών ωρών, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας.
Πλάθουμε το μείγμα στο μέγεθος της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο τηγάνι.
Σερβίρουμε ιδανικά μέσα σε ψωμάκι μπριός, με μαγιονέζα, ντομάτα, μαρούλι iceberg, μπέικον και τυρί τσένταρ.
…και καλή σας όρεξη!
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της