
Η σεφ Αδαμαντία Πετρούσκα του εστιατορίου Nema στην Πάφο, μάς ανοίγει την όρεξη με λατρεμένα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και μανιτάρια πορτσίνι. Μια συνταγή πολυσυλλεκτική, που θα αρέσει σε όλους σου τους καλεσμένους και πού δεν χρειάζεται και ούτε πολύ ώρα για να εκτελεστεί. Καλή σας επιτυχία
Υλικά για 4 μερίδες
500γρ. λιγκουίνι φρέσκα, με μελάνι σουπιάς
50γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
100γρ. λεπτοκομμένα, φρέσκα μανιτάρια άσπρα
20γρ. μανιτάρια πορτσίνι
500γρ. γαρίδες
1 ποτήρι λευκό κρασί
250ml κρέμα γάλακτος
Λίγες σταγόνες λεμόνι
10 ml ελαιόλαδο
50γρ. βούτυρο
Μαϊντανό
Φρέσκο βασιλικό
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
– Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις τοποθετούμε στην άκρη. Ταυτόχρονα ζεσταίνω νερό για να βράσω τα λιγκουίνι μου, σύμφωνα με τους χρόνους που αναγράφονται στην συσκευασία. Φροντίζω να τα αποσύρω έγκαιρα, γιατί θα ψηθούν και λίγο μέσα στη σάλτσα.
– Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και αφού κάψει ρίχνουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι.
– Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε το σκόρδο, τα λευκά μανιτάρια και τα μανιτάρια πορτσίνι (αφού πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν)
– Σβήνουμε με κρασί στο τέλος και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγες σταγόνες λεμόνι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγα φύλλα βασιλικού και προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα, τα λιγκουίνι που ήδη έχουμε βράσει και ανακατεύουμε.
Καλή σας όρεξη!
Τα τελευταία χρόνια, μια ολοένα και πιο έντονη απαίτηση κάνει την εμφάνισή της στους κύκλους της γαστρονομίας: οι κορυφαίοι οίκοι αξιολόγησης εστιατορίων, όπως ο Michelin,
Έψαχνες κι εσύ ρεμπετάδικο στην πρωτεύουσα και δεν έβρισκες εύκολα; Στις αναζητήσεις σου σημείωνες ότι θες να ‘χει ποιοτικό μεζέ, με άφθονη Ελλάδα και Κύπρο
Τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει στο ανυπέρβλητο Ντουμπάι. Η πόλη που έχει πλέον συνδέσει το όνομά της με την υπερβολή, τα μεγάλη μεγέθη και τα
Η Κύπρος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα μοναδικό μουσικό γεγονός τις προσεχείς μέρες. Η PRIME ORCHESTRA έρχεται για τρεις εκρηκτικές βραδιές με το εντυπωσιακό ROCK SYMPHO
Το Salt & Fire και το Οινοποιείο Κυπερούντα ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων “Meet the Winemakers”,