
Δευτέρα βραδάκι, δεν πας πουθενά αλλού. Κλείνεις ένα by the pool τραπέζι στο εστιατόριο Elia του ξενοδοχείου Anemi στην Πάφο, απολαμβάνεις ζωντανή μουσική, πίνεις μια παγωμένη μπυρίτσα για αρχή και περιμένεις το ξεφούρνισμα του κλέφτικου.
Και δεν αστιεύομαι. Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος είναι δίπλα σου, σφραγισμένος για οχτώ ώρες με πηλό για να κρατά τη θερμοκρασία του, να ψηθεί το κλέφτικο και οι πατάτες του, μέχρι που να το χαϊδεύεις με το πιρούνι κι αυτό να γίνεται κομμάτια για σένα.
Καθώς περιμένεις τον πολύπειρο executive chef Πανίκκο Πλούσιο και την ομάδα του να τον ανοίξουν, θα παραλάβεις στο τραπέζι σου μια ζεστή κριτσανιστή φωλιά από φύλλο κρούστας, γεμιστή με φέτα, καρύδια και μέλι, που πίστεψέ με θα εξαφανιστεί στο πι και φι.
Τα αρώματα της ρίγανης και της δάφνης θα φτάσουν κοντά σου, πριν φτάσει κοντά σου το μοσχομυριστό κλέφτικο του εστιατορίου (διαθέσιμο και κλέφτικο κοτόπουλο) συνοδευμένο με πατατούλες, πουργούρι και σαλάτα. Γλυκά γλυκά θα φύγεις, γιατί ο σεφ θα στείλει και στο δικό σου τραπέζι την εξαίρετή του πορτοκαλόπιτα.
Ιάσονος 1, Πάφος, 8041
26 945666
Ναι, συγκλονιστικό! Ειπώθηκαν πολλά για το πλήρως ρετουσαρισμένο Glasshouse Lounge Restaurant του πεντάστερου Adams Beach Hotel στην Αγία Νάπα, θαυμάσαμε τη χάρη του στα φωτογραφικά ενσταντανέ όσων το
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AMUSE BOUCHE Απλά κι όμορφα, θα σου έλεγα ότι είναι “μια μικρή μπουκιά που δηλώνει πολλά “. Ο γαλλικός όρος amuse bouche
Ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη βραδιά, καθώς οι MAD MOZART φέρνουν ξανά στην Κύπρο το εκρηκτικό ορχηστρικό – θεατρικό τους σόου — με νέο πρόγραμμα, στο
Ο πολυβραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα της γαστρονομίας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Έχει συνδέσει το όνομά του όσο
Το ψάρι θεωρείται από τις πιο θρεπτικές και υγιεινές τροφές της μεσογειακής διατροφής και όχι μόνο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συνδέεται με την μακροζωία,