Τον καταξιωμένο chef Nick Constantinou, τον πετύχαμε κάπου μεταξύ Abu Dhabi, Μυκόνου, Πάτμου και Λεμεσού, τα ουκ ολίγα δεύτερά του “σπίτια”, στα οποία ασκεί το συμβουλευτικό του έργο, δημιουργώντας μενού υψηλής κλάσης, με έμφαση τη γεύση και τα πρωτοκλασάτα υλικά.
Για μας έφτιαξε ένα ceviche από μαγιάτικο, που ειλικρινά θα θες να το φτιάχνεις κάθε βδομάδα. Αν δεν πετύχεις φρέσκο μαγιάτικο, δοκίμασέ το και με το φρέσκο ψάρι της αρεσκείας σου και πάλι θα ενθουσιαστείς.
Άντε και καλή σου επιτυχία!
ΥΛΙΚΑ
(Μερίδες 4)
500 γρ. φιλέτο Μαγιάτικο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 κουταλάκια γλυκού κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Χυμό από 3 calamansi (φιλιππινέζικο μοσχολέμονο)
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
LECHE DE TIGRE – ΓΑΛΑ ΤΟΥ ΤΙΓΡΗ
½ κλωνάρι σέλερι
Χυμό από 3 calamansi (φιλιππινέζικο μοσχολέμονο)
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλάκια γλυκού κόλιανδρο φρέσκο
½ κόκκινο κρεμμύδι
1 μικρή πιπεριά Aji Amarillo
150 ml ζωμό ψαριού
Διαδικασία
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, προσθέτουμε τον χυμό calamansi και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περνάμε από ψιλή σήτα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
½ κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες (τις βάζουμε για λίγο σε παγωμένο νερό, για να γίνουν πιο τραγανές)
1 γλυκοπατάτα, νεροβρασμένη μέχρι να μαλακώσει, την οποία πολτοποιούμε
1 καλαμπόκι ψητό, κομμένο σε 4 κομμάτια
Κόλιανδρο – φυλλαράκια
Λάδι αρωματικών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το ψάρι να “ψηθεί” στον χυμό για μερικά λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτο το Σεβίτσε, ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, περιχύνουμε με το leche de tigre και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά
Ο σεφ Νικόλας Κωνσταντίνου μάς δίνει τα φώτα του για να φτιάξουμε το άπαιχτό του βοδινό κατσαρόλας, που ψήνεται μέσα σε κόκκινο κρασί, αρωματικά μπαχάρια
Από εκεί που ερχόταν κάποιος στην πρωτεύουσά μας και οι επιλογές ξενοδοχειακής διαμονής μετριούνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού, πάμε κατά τα φαινόμενα στην αντίπερα
Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Σαραγόσα, Παμπλόνα, Σαν Σεμπαστιάν και Μπιλμπάο, κάποιοι από τους γαστρονομικούς σταθμούς της ομάδας της Fine&Dine, η οποία κατέγραψε ξανά ορισμένες από τις τάσεις
Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν δραματικά, ακόμη και σε χώρες που τα κλιματιστικά είχαν μέχρι πρότινος, ρύθμιση μόνο για ζεστό αέρα. Από την άλλη ο υπερτουρισμός είναι
Το 2025 έχει ανακηρυχθεί παγκοσμίως Έτος Johann Strauss. 200 χρόνια από τη γέννηση του πιο φημισμένου μουσικού της γνωστής δυναστείας Strauss της Βιέννης. Οι συνθέσεις