Συνέντευξη με τον κορυφαίο chef Marco Lachetta του εστιατορίου Sapori

(Article in Greek and English)

Συναντήσαμε στο Cap St Georges Resort στην Πέγεια, τον κορυφαίο consultant chef Marco Lachetta, του βραβευμένου εστιατορίου Sapori και αφού μάς μαγείρεψε ο ίδιος τα καινούρια του πιάτα, τον πιάσαμε κουβέντα.

(By food critic Nick Andrew)

Chef Marco, καλωσόρισες ξανά στο νησί μας, στο Cap St George και στο βραβευμένο Sapori, του οποίου έχεις φτιάξει την κάρτα φαγητών. Τι καινούριο μας ετοιμάζεις;

Προετοιμάζουμε, απλά εποχιακά πιάτα για να προσφέρουμε στους πελάτες μας, πάντα νέες προτάσεις. Είναι καλοκαίρι, οπότε θα υπάρχουν περισσότερα κρύα πιάτα, όπως σαλάτες και ορεκτικά, που είναι λιγότερο θερμιδικά από τις συνταγές του χειμώνα.

Η κάρτα φαγητών σου είναι συνάμα φτιαγμένη για τους λάτρεις της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας, αλλά και για αυτούς που αρέσκονται στα δημιουργικά πιάτα. Είναι αυτό κάτι που σε αντιπροσωπεύει σε όλα τα εστιατόριά σου;

Ναι, σε ορισμένα εστιατόρια είμαστε πιο δημιουργικοί και καινοτόμοι, ενώ σε άλλα είμαστε πιο σεβάσμιοι των παραδοσιακών πιάτων, αλλά ο βασικός στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε τις γευστικές προτιμήσεις των πελατών. Οι πελάτες διαφέρουν από χώρα σε χώρα και έχουν διαφορετικές γευστικές προτιμήσεις, τις οποίες σεβόμαστε.

Πού νομίζεις κρύβεται η επιτυχία του Sapori, το οποίο έχει αγαπηθεί τόσο από την πρώτη μέρα;

Επειδή είναι αυθεντικό σε σχέση με το παραδοσιακό ιταλικό στυλ. Έχει υπέροχους συνδυασμούς γεύσεων μέσα στον κατάλογό του. Ο χώρος είναι πολύ φιλικός και η ατμόσφαιρα ταιριάζει με την εμπειρία της γευσιγνωσίας. Ολόκληρο το προσωπικό αγαπάει επίσης την αποστολή του.

Πόσο σημαντικό είναι στην κουζίνα σου, όλα τα υλικά να είναι πρωτοκλασάτα και στη βάση τους ιταλικά;

Η ποιότητα και η γνήσια προέλευση είναι απαραίτητες, αλλά είμαστε επίσης περήφανοι που χρησιμοποιούμε και αξιοποιούμε τοπικά φρέσκα προϊόντα.

Η ιταλική κουζίνα ψηφίστηκε και εφέτος ως η πιο αγαπημένη κουζίνα. Πού και πώς διαφέρει άραγε από άλλες κουζίνες;

Η Ιταλία έχει 20 περιφέρειες και καθεμιά έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες στην κουλτούρα της. Από τον βορρά έως τον νότο μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία συνταγών και συνεπώς ως χώρα μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα που κάνουν την ιταλική κουζίνα πολύ πλήρη, από μια ποικιλία ορεκτικών μέχρι μια μεγάλη λίστα γλυκών.

Πού σε βρίσκουμε αυτή τη στιγμή;  Ποια τα επόμενα βήματά σου;

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτομαι για λίγο την οικογένειά μου στην Ιταλία, αλλά σύντομα θα επιστρέψω στη Μόσχα και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα είμαι πάλι με τους φίλους μου στην Κύπρο.

 Έχεις δοκιμάσει την κυπριακή κουζίνα;  Τι σου άρεσε περισσότερο;

Η δουλειά δεν μου επέτρεπε πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά είχα αρκετό χρόνο να απολαύσω πολύ νόστιμα γεύματα με αρνί και χοιρινό στο φούρνο. Πραγματικά απόλαυσα αυτά τα κυπριακά φαγητά.

(English text)

Interview with top chef Marco Lachetta of Sapori restaurant

We met top consultant chef Marco Lachetta at Cap St Georges Resort in Peyia and after he personally cooked us his new dishes, we had a conversation with him.

Chef Marco, welcome back to our island, to Cap St George Resort and at the award-winning Sapori, for which you have designed the menu. What new dishes are you preparing for us?

We prepare simple seasonal dishes to present our clientele with always new proposals. It’s summer, hence there will be more cold dishes such as salads and appetizers that have less calories than winter’s recipes.

Your menu is crafted to cater to both lovers of authentic Italian cuisine and those who enjoy creative dishes. Does this represent your style in all your restaurants?

Yes, in some restaurants we are more creative and innovative, in others we are more respectful of traditional dishes but main focus is to meet client’s taste. Clients are different, country by country, and have different tastes. We respect that.

Why do you think Sapori is so successful and beloved since day one?

Because it’s authentic in respect of traditional Italian style. It has a great blend of a variety of tastes within its menu. The setting is very friendly, and the atmosphere matches the degustation experience. The whole staff also loves their mission.

How important is it to you that all ingredients in your kitchen are top-quality and rooted in Italian cuisine?

Quality and genuine origin is a must but we are also proud to use and exploit local fresh produce.

Italian cuisine has been voted as the most beloved cuisine once again this year. How does it differ from other cuisines, and what sets it apart?

Italy has 20 regions and each one has its own culinary peculiarities. From north to south you can find a huge variety of recipes and therefore as a country you can find all products make the Italian cuisine very complete from a variety of appetizers to a huge list of desserts.

Where can we find you now? What are your next steps?

Right now, I am paying a short visit to my family in Italy but soon. I will be back to Moscow and by mid-September, I will be with my friends again in Cyprus.

Have you tried any Cypriot food? What did you enjoy the most?

The job did not allow me much free time. I enjoyed delicious lamb and pork, cooked in the oven. I really enjoyed those Cypriot foods.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Γενικός Διευθυντής των ξενοδοχείων Leonardo στην Κύπρο, ο Radu Mitroi, μιλά στον Nick Andrew για το νέο, πεντάστερο ξενοδοχείο του ομίλου, το GrandResort by Leonardo Hotels – Limited Edition

(Interview in Greek & English) Radu, το GrandResort by Leonardo Hotels – Limited Edition είναι πλέον πραγματικότητα, εφόσον μόλις έχουν ανοίξει οι πύλες του πρωτοκλασάτου