Πήγαμε, ξαναπήγαμε, του βάλαμε ξανά άριστα και κλείσαμε όλη η παρέα τραπέζι για να ξαναπάμε. Κι αν με ρωτήσεις “γιατί”, έχω πάμπολλα ‘επειδή’ να σου πω, με πρώτο από αυτά, το εξαίρετο φρέσκο ψαράκι του, τις απείρως γευστικές τους επιλογές και τις δημιουργικές πινελιές του executive chef του ξενοδοχείου Σάββα Σάββα και του Head chef Σταύρου Σωτηρίου.
Ακόμη έχω να σου πω ότι το θαλασσοφίλητο εστιατόριο, είναι από μόνο του προορισμός, που αξίζει ακόμη και να λοξοδρομήσεις για αυτό από τη συνήθη σου πορεία. Η θάλασσα στα πόδια σου, το φεγγάρι στον έναστρο ουρανό να λαμπυρίζει στο νερό, το ιώδιο να σου ανοίγει τα πνευμόνια και οι βασιλικοί κήποι του ξενοδοχείου να γίνονται μαζί με τη θάλασσα, το ωραιότερο wallpaper για όλες σου τις ενσταντανέ φωτογραφίες. Θες να σου πω και για την εξυπηρέτηση;
Βασιλική κι αυτή, μα συνάμα τόσο φιλική και πρόσχαρη, ίδια με τους ανθρώπους της που το χαμόγελο τους, το βλέπεις, το νιώθεις και το χαίρεσαι χρόνια. Χαρήκαμε πολύ ψες, η ομάδα των τριών, σαν βρεθήκαμε μπροστά από την βιτρίνα του εστιατορίου, με τα διλήμματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Κουβέντα πάνω στην κουβέντα, αυτό ‘ναι’, αυτό την άλλη φορά και ‘τούτο το λιγουρεύομαι εδώ και μέρες’, καταφέραμε οι τρεις μας να φτιάξουμε ένα μενού, κομμένο και ραμμένο στα δικά μας μέτρα.
Ο διευθυντής Goran και η ομάδα του, στο πλευρό μας, η σπανακοσαλάτα με παντζάρι, χέλι, γιαούρτι και βινεγκρέτ από σιέρι, στο τραπέζι μας και ο ταλαντούχος σομελιέ στο πόστο του να μας απογειώνει με κορυφαίους καμπανίτες, ξυνιστέρια, Riesling και ασύρτικα. Συγκρατήσου σαν φτάσουν τα εξαρτησιογόνα, κριτσανιστά γαριδάκια με λεμονάτο aioli και μαϊντανό, μα πρόλαβε με γρήγορες κινήσεις να πάρεις το μερίδιό σου από το υπέροχο σε υφές σαγανάκι γαρίδας με ψητή φέτα, πριν στο πάρουν άλλοι.
Ο λευκός ταραμάς με αυγά σολομού, η τυροκαυτερή με τσίλι και ρόδι και η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με εσαλότ και πιπεριά, μαζί με θεσσαλονικιό ζεστό κουλούρι, βρίσκονται ακόμη στους γευστικούς κάλυκες και των τριών. Γρήγορο ταξιδάκι σε Κρήτη μεριά, με θεϊκή, λεπτόφυλλη σπανακόπιτα. Μια πίτα νοτισμένη με μνήμες, μα και με ανάλαφρη μυζήθρα, με το γλυκό καρυδάκι απάνω της να κλείνει περίτεχνα το παζλ ισορροπίας της γεύσης, της αλμύρας και της γλύκας.
Η κάμερά σου στο ‘on’ για να αποτυπώσεις και φωτογραφικά το χτένι, αναπαμένο στο όστρακό του, δεμένο με κρέμα αγκινάρας, λίγο αρωματικό βουτυράκι και τραγανό κρίταμο. Δεν χρειαζόταν να φτάσει και πολύ κοντά μας το γεμιστό, μεγάλο καλαμάρι και κυπριακό φαγκρί, για να μυριστούμε της σχάρας τα καμώματα και της θάλασσας τα αρώματα. Αριστεία στο ψήσιμο, τα υγρά στις θέσεις τους, εντός της ψίχας, η πετσούλα καψαλισμένη να αναδύει το απόκοσμό της ουμάμι, συνδυασμένα με μίνι πατατούλες, βραστά χόρτα και λαχανικά σχάρας.
Το δυσεύρετο, κιουνεφέ, ‘ναι’ θα το βρεις κι αυτό στο Limanaki, για αυτό μην φύγεις αν δεν το μοιραστείς, κριτσανιστό κριτσανιστό, κι εσύ μαζί με την παρέα σου, κομπλιμενταρισμένο με ένα επιδόρπιο οίνο ή ένα καφεδάκι, φτιαγμένο με αγάπη από την βραβευμένη ομάδα του απόλυτου ιχθυογαστρονομικού και όχι μόνο προορισμού της Λεμεσού. Μια πρόταση υψηλών προσδοκιών, σε όλους τους τομείς, που σου την προτείνω ανεπιφύλακτα. Συστήνεται η έγκαιρη κράτηση τραπεζιού και μάλιστα, αρκετές μέρες προηγουμένως.
Η έκθεση ‘Casts of an Island 2024’ σηματοδοτεί τη μεταμόρφωση ενός βιομηχανικού κτηρίου στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού σε δημόσιο χώρο, αναγεννώντας τις παλιές Αποθήκες
Ο Arvin Wan από την Ταϊβάν, είχε από μικρός πάθος με τον πάγο. Θυμάται, κατ’ ακρίβειαν, τον εαυτό του να τρώει καθημερινά, παγάκια και να
Όχι, δεν ταξίδεψαμε με χαμηλού κόστους εταιρεία – όπως με ρώτησε φίλος – και ούτε είμαστε οικογένεια μπασκετμπολιστών. Είμαστε μια οικογένεια με ύψη από 1.79
Το LMS παρουσιάζει το PIANOFEST3, το οποίο φιλοξενεί τέσσερις δεξιοτέχνες Κύπριους πιανίστες: τον Ορέστη Μάγου, τον Νικόλα Κωσταντίνου, τον Ράμι Σαριεντίν και την Ελένη Μαυρομουστάκη.
Η Έγκωμη έχει να παινεύεται πλέον και για το Maestro Place της. Το πρώτο μαγαζί του καταξιωμένου σεφ Ηλία Λέκα, που συνωμοτώντας μαζί με τα