
(Review by food critic Nick Andrew)
Τι άλλο θες; Η θάλασσα του Fig Tree Bay, ολάκερη μπροστά σου, το σκηνικό με τα λευκοβαμμένα τραπεζοκαθίσματα, νησιώτικη Ελλάδα και το μενού φτιαγμένο για όλους σας ανεξαιρέτως. Και το εννοώ γιατί το Mama’s είναι για εσένα που θες να δακτυλοδείξεις στη ιχθυοβιτρίνα, τη ψαριά της μέρας, για να στην ψήσουν οι σεφ στο τηγάνι ή στη σχάρα.
Μα και για εσένα που έχεις πάθος με τα κυπριακά και ελληνικά μεζεδάκια για να πιεις τα ουζάκια και τα τσίπουρά σου. Και φυσικά για εσένα που είσαι χορτοφάγος, vegan ή θες ένα ψαγμένο σνακ, φτιαγμένα όλα τους από τα χεράκια του executive chef Παντελή Νικόλαου και της έμπειρης ομάδας του.
Εμείς πάντως και τη βιτρίνα με τα φρεσκοαλιευμένα ψάρια επισκεφθήκαμε, μα και ακούσαμε τις προτάσεις του Ανδρέα, που μας παίνεψε τα σπιτικά, μικρά πιατάκια της κουζίνας, έτσι ώστε να φτιάξουμε μόνοι μας το δικό μας μεζέ. Κουλούρι, αγγιγμένο με ελαιόλαδο, αναρή και κονκασέ ντοματούλα, τζατζίκι δροσερό και ένα ουζάκι στα μικρά μας ποτήρια και πάμε για το πρώτο “γεια μας”. Το δεύτερο, σαν ήρθαν τα ντοματοευλογημένα κουπέπια που μας ταξίδεψαν όλους στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού.
Τα κεφτεδάκια στο Mama’s, γράψ’ το όπου θες. Θα τα παραγγέλνεις κάθε φορά. Κριτσανιστά, ζουμερά, με λίγη κανελίτσα να τα απογειώνει. Αλλαγή πιάτων από το ευγενέστατο προσωπικό, για να απολαύσουμε τα τηγανιτά, ροδαλά μπαρμπούνια και το σχαροψημένο φαγκρί του κιλού, συνοδευμένα με φρέσκες κοκκινοχωρίτικες πατάτες μούρλια.
Ορθά ψημένα όλα τους, στο τηγάνι και στη σχάρα, βροντοφώναζαν με τη λευκή τους σάρκα τη φρεσκάδα τους. Η βιτρίνα με τα γλυκά του Mama’s σήκωσε ξανά πάνω τους δυο γλυκατζήδες της ομάδας, οι οποίοι εκτός από το ορθά μελωμένο ραβανί, μας έφεραν κι ένα γλυκό που πρώτη φορά το έχω δοκιμάσει.
Cheese cake φούρνου με κρέμα τυριού, αναμεμειγμένη με κρέμα από τοπικό κολοκάσι. Η θέα της θάλασσας, το δροσερό αεράκι που στιγμές στιγμές σε έκανε να ξεχνάς ότι είναι καλοκαίρι και το ζωντανό σαξόφωνο από το γειτονικό Koi, ήταν μόνο κάποιοι από τους λόγους που κανείς μας δεν κοίταξε στο ρολόι του, το πέρασμα της ώρας.
Capo Bay Hotel
Ιάσωνος 2, Πρωταράς, 5311
23 831101
Προς την κυρία, τον κύριο και την παρέα που κατά περιόδους δημοσιεύουν σχόλια στα ΜΜΕ για τις τιμές του εστιατορίου μου, με βασικά ρήματα “εσφάξαν
Η σούπερ σταρ Δέσποινα Βανδή έρχεται στο νησί μας την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Απριλίου και επιφυλάσσει για έσενα που την αγαπάς χρόνια πολλά, μουσικές, νέες
Σε νέα εποχή βαίνει το πολυαγαπημένο πρωτευουσιάνικο εστιατόριο Esobga Terrace, με δραστικότερη αλλαγή την ανάληψη των ηνίων της κουζίνας από την πολυτάλαντη και ευρηματική σεφ
O Nick Andrew μιλά με τη Chef de cuisine & Patissier, Εύη Ιωάννου Χιώτη, με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας της να βάλει το νησί μας
Συγγνώμη δηλαδή! Αντέξαμε πέρυσι το καλοκαίρι μέσα στις κουζίνες σου με 40 βαθμούς κελσίου. Σου είπαμε όλοι οι σεφ και οι βοηθοί κύριε ιδιοκτήτη ότι