
Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν δραματικά, ακόμη και σε χώρες που τα κλιματιστικά είχαν μέχρι πρότινος, ρύθμιση μόνο για ζεστό αέρα. Από την άλλη ο υπερτουρισμός είναι ένα μεγάλο και ανησυχητικό θέμα, ιδίως κατά τη διάρκεια της μέρας που λειτουργούν τα μουσεία, τα καταστήματα κι έχουν ζωή τα χιονοδρομικά κέντρα, οι παραλίες……
Αν το δεις προσθετικά, τότε το αποτέλεσμα της εξίσωσης έχει να κάνει με τις λέξεις βαβούρα, εξάντληση, κόπωση, θερμοπληξία, ιδρώτας ……και γενικά υποδιέστερης ποιότητας, τουρισμό, τον οποίο μάλιστα ο καθείς ακριβοπληρώνει στις μέρες μας.
Η τάση λοιπόν του 2025 είναι το Nocturism, που ελληνιστί πάει να πει “νυχτο-τουρισμός”. Ένα trend που ήδη προβάλλεται από τους κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες και ομίλους (βλέπε Booking.com) οι οποίοι ξεκίνησαν να οργανώνουν νυχτερινές δραστηριότητες για να ικανοποιήσουν τους καταϊδρωμένους και ταλαιπωρημένους από την πολυκοσμία, τουρίστες.
Τα πιο κάτω παραδείγματα είναι ενδεικτικά:
– Περιδιάβαση των αξιοθεάτων μια πόλης αργά το βράδυ – σε κάποιες περιπτώσεις λίγο πριν τα μεσάνυχτα
– Οργανωμένα δείπνα σε ποταμόπλοια και πλοία θαλάσσης ή νυχτερινές βαρκάδες
– Επίσκεψη σε μουσεία το βράδυ
– Παρατήρηση των άστρων, των αστερισμών και του διαστήματος
– Κυνηγώντας το βράδυ το Βόρειο Σέλας
– Γαστρο-περιδιάβαση σε βραδινές ώρες στα καλύτερα tapas & pintxos bars
– Πίκνικ με πανσέληνο δίπλα στη θάλασσα ή στην κορφή ενός βουνού
– Εξεύρεση τρούφας στα δάση με σκυλιά και γουρούνια το βράδυ
Όπως και να έχουν τα πράγματα, το Nocturism, μετά και τη μεγάλου βεληνεκούς έρευνα που έχει γίνει (περισσότεροι από 27.000 ταξιδιώτες – έρευνα της Booking.com) ήρθε και θα μείνει. Κάτι το οποίο πρέπει να προβληματίσει και τους έχοντες το γενικό πρόσταγμα στα του τουρισμού στο νησί μας, του οποίου οι θερμοκρασίες, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τα επίπεδα υγρασίας, προβληματίζουν ιδιαίτερα, ακόμη κι εμάς τους ντόπιους.
Οι Τετάρτες στο συγκλονιστικό boutique ξενοδοχείο Amyth of Nicosia είναι αλλιώς. Βασικός λόγος, οι οινογαστρονομικές συνάξεις που έχουν πλέον θεσμοθετηθεί στο εξίσου απαστράπτον εστιατόριο Amyth
Είμαι σχεδόν τρεις δεκαετίες σουβλιτζής στη Λευκωσία. Αυτό ήθελα να κάνω με τη γυναίκα μου και το αγαπούμε πολύ. Είναι η ίδια μας η ζωή.
Στο Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια μας έχουν καλομάθει… και μας αρέσει πολύ. Εκτός από την καλοφτιαγμένη λίστα φαγητών του εστιατορίου, σε κάθε σου επίσκεψη θα
Η έξοδος για φαγητό αποτελεί για πολλούς από εμάς μια ιδιαίτερη εμπειρία, που ξεπερνά την απλή ανάγκη για ένα γεύμα ή απλώς για να γεμίσει
Φέτος ο Μίλτος κλείνει τριάντα χρόνια προσωπικής δισκογραφίας, και τα γιορτάζει μαζί μας. Χρόνια πλούσια, γεμάτα σημαντικές συνεργασίες, αξέχαστες γνωριμίες που εξελίχθηκαν σε φιλίες ζωής,