Αυτά τα chocolate chip cookies θα τα βλέπετε όνειρο

Βρήκαμε για εσάς μια συνταγή για τα πιο νόστιμα cookies που έχετε φάει ποτέ. Αν επιχειρήσετε να τα φτιάξετε, σας το εγγυόμαστε δεν θα θέλετε να αγοράσετε ξανά cookies από αλλού. Η ακόλουθη συνταγή είναι εύκολη και δεν χρειάζεται από εσάς να καταβάλετε πολύ χρόνο και ιδιαίτερη προσπάθεια.

ΥΛΙΚΑ

170 g. ανάλατο βούτυρο

Ένα ποτήρι (200 g.) καστανή ζάχαρη

¼ του ποτηριού (50 g.) κρυσταλλική ζάχαρη

1 αυγό  + άλλο 1 κρόκο αυγού (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)

5 ml. άρωμα βανίλιας

1 ποτήρι και ¾ του ποτηριού αλεύρι όλων των χρήσεων

Ένα κοφτό κουταλάκι μαγειρική σόδα

Μισό κουταλάκι αλάτι

1 ποτήρι chocolate chips (κομματάκια σοκολάτας)

ΜΕΘΟΔΟΣ

Αρχικά πρέπει να βάλετε το βούτυρο σε κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά και να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το βούτυρο να αρχίσει να αφρίζει. Για να αποφύγετε να κάψετε το βούτυρο πρέπει να ανακατεύετε διαρκώς και να αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά αν βράσει πολύ. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το βούτυρο να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα και να πάρει αρώματα ξηρών καρπών (nutty flavor). Μόλις το βούτυρο αρχίσει να γίνεται καστανό, αφαιρέστε το από τη φωτιά. Αποσύρετε το βούτυρο από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το κρύο, καστανό βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την λευκή ζάχαρη. Ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέστε το αυγό, τον κρόκο αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε ξανά μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και την μαγειρική σόδα. Προσθέστε το μισό μείγμα από τα στεγνά υλικά στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά, μέχρι να μην φαίνονται κόκκοι από αλεύρι. Σιγά-σιγά προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι. Αν το μείγμα γίνει υπερβολικά στεγνό, τότε μην προσθέσετε άλλο αλεύρι. Μετά προσθέστε και τα chocolate chips και ανακατέψτε τα μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια καλύψτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ή μέχρι την επόμενη μέρα.

Για να τα ψήσετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Με ένα σκουπ παγωτού δημιουργήστε μικρές μπάλες από τη ζύμη και τοποθετήστε τις στο ταψί με απόσταση περίπου 5 εκατοστόμετρα μεταξύ τους. Όταν προθερμανθεί ο φούρνος σας, ψήστε τα μπισκότα για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκριές τους και το κέντρο να φαίνεται μαλακό.

Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα καταβροχθίσετε!

Δείτε και τα αποτελέσματα της ομάδας του Fine&Dine η οποία παρασκεύασε τα chocolate chip cookies στις πιο κάτω φωτογραφίες:

 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts