Συνταγή για άπαιχτους, καλοκαιρινούς ντοματοκεφτέδες από τον σεφ Νίκο Στυλιανού

Ο ταλαντούχος σεφ του εστιατορίου KUZUBA,  Νίκος Στυλιανού, θα σε ταξιδέψει σε Ελλάδα μεριά, λίγο στο Ιόνιο και λίγο στο Αιγαίο, δίνοντάς σου όλα, μα όλα τα μυστικά του για τους ντοματοκεφτέδες του, που στο εγγυώμαι θα γίνουν viral αμέσως

Καλοκαιρινοί ντοματοκεφτέδες με δροσερή σάλτσα ντομάτας και ταχίνι

ΥΛΙΚΑ

300γρ ψιλοκομμένες ντομάτες

150γρ ντοματίνια, μοιρασμένα στη μέση

1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι

130γρ – 150γρ αλεύρι

10 φύλλα δυόσμο

10 φύλλα βασιλικό

½ δέσμης ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ δέσμης ψιλοκομμένο κόλιανδρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.γλ φρέσκιας ψιλοκομμένη ρίγανη

1 κ.γλ baking powder

1κ.γλ αλάτι

¼ κ.γλ μαύρο πιπέρι σπαστό

 

ΜΕΘΟΔΟΣ

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά τα υλικά μας, αφού πρώτα κόψουμε τις ντομάτες και τα ντοματίνια και τις πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους.

Με μεγάλο κουτάλι σούπας, πλάθουμε κυλινδρικούς ντοματοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο που έχει ήδη θερμανθεί στους 160 βαθμούς κελσίου, σε βαθύ τηγάνι.

 

ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Για την σπιτική σάλτσα ντομάτας, βάζουμε σε ταψί στο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου για μια ώρα, 1 κιλό ντομάτες ώριμες, 6 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές ζάχαρη και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Όταν ψηθούνε καλά και σχηματίσουνε κρούστα, μπλεντάρουμε τις ντομάτες με τα υγρά του ταψιού και διορθώνουμε τη γεύση του αλατοπίπερου ανάλογα.

Σερβίρουμε τη σάλτσα μας κρύα στο πιάτο, κατά προτίμηση σε βαθουλό και από πάνω βάζουμε τους ντοματοκεφτέδες. Γαρνίρουμε με ταχίνι και ψιλοκομμένα βότανα της προτίμησης μας.

Καλή σας απόλαυση!

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts