![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Η καλοκαιρινή σαλάτα με γαρίδες, μάνγκο, τραγανά φιστίκια και miso dressing του chef Chris Theofanous – Executive chef Alasia Boutique Hotel – είναι ένα όνειρο.
Απόλαυσέ την με ένα ποτηράκι δροσερό Sauvignon Blanc, παρέα με φίλους και στο εγγυώμαι θα εντυπωσιάσεις:
ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ, ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΚΑΙ MISO DRESSING
Συνταγή για το miso dressing:
50γρ κίτρινο miso
20γρ τζίντζερ τριμμένο
50γρ μέλι
40γρ χυμό από λάιμ
50γρ ελαιόλαδο
25γρ σουσαμέλαιο
Βάζουμε τα υλικά σε μια μπασίνα και με ένα μίξερ χειρός αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά, μέχρι να πετύχουμε μια όμορφη υφή.
Για τη σαλάτα θα χρειαστούμε:
140γρ κινέζικο λάχανο (ψιλοκομμένο)
40γρ μάνγκο (λεπτές λωρίδες)
80γρ ανάμεικτη σαλάτα
2 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
30γρ φιστίκια καβουρδισμένα (ψιλοκομμένα)
100γρ αγγουράκι κομμένο σε λεπτές φέτες
10 γαρίδες ξεφλουδισμένες και ελαφρώς ψημένες
Φρέσκο κόλιανδρο
2-3 κουταλιές χυμό από λάιμ
Καβουρδισμένο σουσάμι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις 5 γαρίδες σε μικρά κομματάκια και αφήνουμε τις υπόλοιπες ολόκληρες. Σε μια μπασίνα βάζουμε το κινέζικο λάχανο μαζί με το μάνγκο, την ανάμεικτη σαλάτα, το αγγουράκι, τις κομμένες γαρίδες, τα φιστίκια, τον κόλιανδρο, τα ραπανάκια και αλατίζουμε ελαφρώς. Βάζουμε 3-4 κουταλιές από το dressing μας, λίγο χυμό από λάιμ και αναμειγνύουμε καλά. Τοποθετούμε από πάνω τις υπόλοιπες γαρίδες και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Καλή σας όρεξη!
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κατεβαίνει ξανά στο νησί μας σε λίγες μέρες για να μας τραγουδήσει τις μεγαλύτερές του επιτυχίες. Στο ρεπερτόριό του και με ιδιαίτερη
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου