Μεζεδοπωλείο Κύκλος: Ένα τραπέζι που χωράει όλη την Ελλάδα και την Κύπρο

(Restaurant review by Nick Andrew)

Στο Μεζεδοπωλείο Κύκλος, θα πας και θα ξαναπάς, γιατί τα πιάτα του θα ξυπνήσουν και σε εσένα, μνήμες. Ελλάδα και Κύπρος, οι απόλυτοι πρωταγωνιστές σε όλα τα μεζεκλίκια, ορεκτικά και κυρίως πιάτα της πολυσυλλεκτικής του κάρτας, που φτιάχτηκε για να την λατρέψουν όλοι σου ανεξαιρέτως οι φίλοι. Εσύ απλά μάζεψέ τους σε ένα από τα λευκοβαμμένα τραπέζια του αέρινου μαγαζιού και ταξίδεψε νοητά σε ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί σαν και του λόγου μας.

Με μια πατρινή, ιστορική μπύρα ή ένα ουζάκι στα ποτήρια σας, πείτε το πρώτο “γεια μας” με ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι και λευκό ταραμά με ορθή οξύτητα και αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Ο διπλοφουρνιστός ντάκος, με φρέσκια ντοματούλα και λαδορίγανη, τα εξαρτησιογόνα τσιπς από κολοκυθάκια και το κιτρινωπό, αιγοπρόβειο χαλούμι στη σχάρα από τις φάρμες της περιοχής, μην παραλείψεις να τα δοκιμάσεις, γιατί εσύ θα χάσεις.

Το σουσαμένιο, με τραγανή κρούστα, τυρί, ο σεφ Γιώργος Παπαδόπουλος θα στο γλυκάνει με λίγο μέλι, ενώ με χρυσαφένια κρούστα θα σου παρουσιάσει και το κεφαλοτύρι σαγανάκι, που σε θέλω να του ρίχνεις απάνω λίγο λεμονάκι και όλη σου την αγάπη. Οι διπλοπενιές θα δίνουν και θα παίρνουν, οι περαστικοί θα σε ζηλεύουνε που εσύ πρόλαβες να κλείσεις εγκαίρως ένα τραπέζι, μα εσύ επικεντρώσου στο μπουγιουρντί σου με ελαφρά καυτερή πιπερίτσα, δροσίζοντας το παλέτο με σπανακοσάλατα με παντζάρι και μανούρι σχάρας, αγγιγμένα όλα με λατρεμένη σάλτσα κόκκινου ξιδιού.

Εσό έτοιμος γιατί ο executive chef Αντώνης Αττούνη, θα επανακαθορίσει το κοντοσούβλι, λαρδομουστακιάζοντάς σας όλους με signature μαριναρισμένο κοτόπουλο, μεθυσμένο με βότανα και μπαχάρια, όμορφα ψημένο στη σχάρα. Η χαρά του γαστρονόμου θα ανέβει στο ζενίθ με την επιτομή της παρθενογένεσης, το αρνί του αμπελουργού, που δεν είναι τίποτα άλλο από σιγοψημένο αρνάκι, παντρεμένο με λαχανικά, που έχει κλειστεί ερμητικά μέσα σε αμπελόφυλλα, για να ψηθεί σε πήλινο δοχείο μέσα στον φούρνο.

Κερασάκι στην τούρτα, τα εκ Σωτήρας τσιπς κολοκασιού που θα τα ακούς να κάνουν κριτς κριτς. Μετά από αυτό, θα σου φέρουνε με αγάπη ένα περιποιημένο ελληνικό καφέ, ένα σφηνάκι αρωματική μαστίχα και φυσικά ψαγμένη πορτοκαλόπιτα με παγωτό μαστίχα, γαλατόπιτα θεϊκή με σοταρισμένα μήλα και κανέλα, αλλά και ραβανί, νοτισμένο με πολλές μνήμες από Ελλάδα, συνοδευμένο με παγωτό βανίλια.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο