The Lodge: Η “πρεσβεία” των dry aged, βοδινών φιλέτων και της Νοτιοαφρικανικής κουζίνας στο νησί

(By food critic Nick Andrew)

Η νέα έδρα, μετά την πρόσφατη μεταστέγαση, του βραβευμένου νοτιοαφρικανικής κουζίνας, The Lodge στην Πάφο, είναι από μόνη της, προορισμός. Η συνιδιοκτήτρια και πρωτοπόρα αρχιτέκτονας Anastasia Van Rijn, σήκωσε για τα καλά τα μανίκια της, τράβηξε τις γραμμές της και έφτιαξε ένα μαγαζί με το προσωπικό της ύφος. Ένας διώροφος χώρος με λιτή σχεδιαστική γραμμή, βαμμένος με γκρι αποχρώσεις,  στον οποίο ιδιαίτερη δυναμική κατέχουν  τα αφρικάνικα και ethnic, σπάνια διακοσμητικά αντικείμενα και rustic έπιπλα, που αντιδιαστέλλονται αισθητικά με art nouveau, πολύχρωμους πολυέλαιους και μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες που απεικονίζουν εντυπωσιακές φιγούρες από την αφρικανική ήπειρο.

 

Η μεγάλη ατραξιόν για τους έχοντες πάθος με την κουζίνα,  δεν είναι άλλη από την open plan κουζίνα του βραβευμένου συνιδιοκτήτη και executive chef Peter Van Rijn, τον οποίο θα έχεις κι εσύ την ευκαιρία να θαυμάσεις μέσα από τους γυάλινους τοίχους να επιλαμβάνεται της παραγγελίας σου. Η δισέλιδη κάρτα του, δομημένη ορθά, μάς άνοιξε την όρεξη με αυθεντικά νοτιοαφρικανικά ορεκτικά, σαλάτες,  πιάτα με έμφαση το ψάρι και τους φίλους της χορτοφαγίας. Η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στην κατηγορία Steaks from the braai,  που αυτό μεταφράζεται ως steaks ψημένα στη σχάρα. Η προσθήκη των δύο επιλογών μεζεδοποικιλίας με άξονα το κρέας και το ψάρι,  έκανε τη μεγάλη διαφορά προσφέροντας έτσι την ευκαιρία τόσο του sharing, όσο και της γευστικής δοκιμής περισσότερων πιάτων σε μια και μόνο επίσκεψη.

Στα συν η επιπρόσθετη κάρτα με πιάτα ημέρας, αλλά και η μοναδική για τα κυπριακά δεδομένα οινική κάρτα με εκλεκτά κρασιά από τη Νότια Αφρική. Ακούσαμε τις εισηγήσεις της Αναστασίας και είπαμε τα πρώτα μας ‘ναι’ στα δυο ορεκτικά ημέρας, τα υπέροχα σε υφή σχαροψημένα χτένια με μάνγκο και salsa verde με αντζούγια, αλλά και τα φρέσκα σαλιγκάρια με διακριτικό σκορδοβούτυρο και λιωμένο τυρί. Οι κριτσανιστές τηγανιτές πιτούλες με braai sauce, αποτέλεσαν μια εξαιρετική αρχή μαζί με την αγαπημένη μου, απλή μεν, ιδιαίτερη δε Soweto village salad με ρόκα, κόλιανδρο, ντομάτα, κραμπί και φέτα. Αξιοθαύμαστο το κατάμεστο του χώρου, κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο για τις έξι το απόγευμα της Κυριακής, αλλά εξίσου αξιοθαύμαστος ήταν και ο αριθμός του προσωπικού εξυπηρέτησης υποδοχής, σάλας, αλλά και στο μπαρ ισογείου και ανωγείου χώρου. Η μεγάλη στιγμή έφτασε,  οι σχάρες αναψοκοκκίνησαν, για να ψηθούν απάνω τους από την ομάδα των σεφ, οι δυο βοδινές κοπές που επιλέξαμε από την πραγματικά αξιόλογη κάρτα βοδινών, που σημείωσε ότι σου δίνει την ευκαιρία να τα επιλέξεις και με βάση το βάρος τους π.χ 300g, 400g, 500g.

Εμείς πάντως απολαύσαμε το μέτρια, όπως ακριβώς το ζητήσαμε, ζουμερό sirloin steak, πλαισιωμένο με ροδέλες από μικρό καλαμάρι. Το fillet steak με τριμμένο αποξηραμένο βοδινό κρέας που λάμπει διά της παρουσίας του σε ειδικό ψυγείο – συντηρητή στη σάλα του εστιατορίου, ομολογώ ότι ήταν ένα από τα ποιοτικότερα φιλέτα που έχω δοκιμάσει φέτος. Υπέροχη θωράκιση σε όλες τις πλευρές,  ζουμερό και άνευ ινών κρέας που, ναι, αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το The Lodge για να το δοκιμάσετε. Το cheese cake με passion fruit, εξαιρετικό και απίστευτα δροσερό, ειδικά όταν συνδυάστηκε στο στόμα με κρεμώδες παγωτό.

Η βραδιά μας δεν τελείωσε εδώ, γιατί το terrace στον ανώγειο χώρο του εστιατορίου, μάς περίμενε στα όμορφά του τραπεζάκια και άνετούς του καναπέδες για ένα τελευταίο ποτάκι. Στα big plus η αφ’ υψηλού θέα της Πάφου, η ανεβαστική μουσική και η ζωντάνια του χώρου, όπως έχει δημιουργηθεί με τις πρωτοπόρες σχεδιαστικές πινελιές της συνιδιοκτήτριας Αναστασίας.

The Lodge

Διαγόρου 1, Πάφος, 8042

96677288

 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,