Umi Japanese & Sushi bar restaurant (Restaurant review)

Αυθεντικό και fusion, με εστιατορική, και bar διάθεση, κερδίζει από τα γεννοφάσκια του τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας. Προορισμός σου το πεντάστερο Grecian Park Hotel στον Πρωτάρα, μα το καλό που σου θέλω, κλείσε τραπέζι έγκαιρα για να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις τραπέζι για εσένα και ολάκερή σου την παρέα. Το πιο σημαντικό, πήγαινε νωρίς για να απολαύσεις πριν βραδιάσει τις μαγικές εικόνες και τα αφ’ υψηλού σκηνικά του Κάβο Γκρέκο και της παραλίας του Κόννου.

Μια εικόνα, δέκα χιλιάδες λέξεις, ειδικά αν το όλο υπερθέαμα ουρανού και γης, άγριας βλάστησης και θάλασσας, τα αποθανατίσεις από τον 4ο όροφο του ξενοδοχείου, την μόνιμη έδρα του Umi Japanese & Sushi bar restaurant. Υποδοχή εξαίρετη από τον metr του εστιατορίου και την ευγενέστατη ομάδα του, στην οποία αξίζουν ιδιαίτερα εύσημα για την επάρκεια των γνώσεών τους σε όλους τους τομείς που αφορούν το μενού φαγητών, ποτών και των υλικών τους. Εύγε επίσης γιατί στο Umi μας εξυπηρέτησαν άνθρωποι που συναντάμε εκεί,  σταθερούς στο πόστο τους, εδώ και 10 με 15 χρόνια. Μια παράμετρος που τιμά ιδιαίτερα τόσο τους ίδιους,  όσο και το ιδιοκτησιακό – διευθυντικό team που φροντίζει έτσι ώστε το προσωπικό να είναι ευτυχισμένο με τις συνθήκες εργασίας και όχι μόνο.

Το Passion cocktail με sake, ήταν η καλύτερη αρχή, όπως ιδιαίτερη αρχή ήταν και το amuse bouche του διακεκριμένου executive chef του εστιατορίου, Γιώργου Καδή, με την ασιατικού DNA μανιταρόσουπά του σερβιρισμένη σε φλιτζανάκι του καφέ. Η τριλογία από καλοφτιαγμένα sushi, με δυνατά χαρτιά το άριστο ρύζι, το γευστικό balance μεταξύ πρωτεΐνης και λαχανικών και την ποιότητα των πρώτων υλών. Hotate & Surf Clam sushi με χτένια και wakame sauce, το ομόλογό του Dynamite με πικάντικο τόνο και αβοκάντο και υπέροχο σε υφές Rainbow Roll με σολομό, γαρίδα και Hawaiian sauce, εντυπωσίασαν την ομάδα γευσιγνωστών, αλλά και πήραν αρκετά likes και για την παρουσίασή τους.

Fusion, όνομα και πράμα το επόμενο ορεκτικό, με μικρή, σαν πιτσούλα, βάση από τορτίλα, καλυμμένη με λεπτό φύλλο φρέσκου τόνου, micro greens και νότες τρούφας. Η μουσική απαλή και ταξιδιάρικη,  το live show με τους Ασιάτες μάγειρες στις open plan κουζίνες, συναρπαστικό, όπως συναρπαστική εικόνα ήταν και αυτή με το φεγγάρι που ξεκινούσε δειλά δειλά να αναδύεται μέσα από τη θάλασσα. Ενδιαφέρουσα, η κυρίως πρόταση που ακολούθησε, η οποία δεν ήταν άλλη από τα φιλετάκια πικάντικου, κριτσανιστού κοτόπουλου, παρέα με σοτέ κρεμμύδι,  δροσερή σαλάτα και ίνες από φρέσκο τσίλι. Το τελευταίο πιάτο ήταν όλα τα λεφτά και εδώ μιλάμε για τον εξαίρετης ποιότητας μαύρο μπακαλιάρο, μαριναρισμένο με υπόγλυκο saikyo miso, συνοδευμένο με σοταρισμένα λαχανικά.

Ο εδώ και 15 έτη σταθερός στο πόστο του, metr, είχε πολλούς λόγους να μας πείσει για συνεχίσουμε με τις γλυκοαλχημείες του εστιατορίου. Φρεσκότατα, δημιουργικά και όμορφα σε παρουσίαση και τα τρία γλυκά που μας προτάθηκαν,  για αυτό βάλε κι εσύ στο στοχαστρό του την τριλογία από αυθεντικά mochi, το passion fruit cheesecake με κόκκινα μούρα και τη σοκολατοδημιουργία με παντεσπάνι σοκολάτας, νοτισμένη με φουντούκι και μακαρόν πιστάτσιο.

 

 

Τιμολογιακά κρίνεται ως υπόδειγμα value for money εστιατορίου, κάτι φυσικά που αυτοαποδεικνύεται με την πολύχρονη παρουσία του και το κατάμεστο του χώρου. 

 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ξαναβγάλαμε το καπέλο στους έχοντες το γενικό πρόσταγμα σε πεντάστερο ξενοδοχείο Λεμεσού, για πολλούς λόγους, αλλά περισσότερο για την εκπαίδευση που έχουν προσφέρει στο προσωπικό τους…

Ξαναβγάλαμε το καπέλο στους έχοντες το γενικό πρόσταγμα σε πεντάστερο ξενοδοχείο Λεμεσού, για πολλούς λόγους, αλλά περισσότερο για την εκπαίδευση που έχουν προσφέρει στο προσωπικό

RiNNOVATE. Το απόλυτο συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη στην περιοχή της Αμμοχώστου – Συνέντευξη με τον συνδιοργανωτή Κυριάκο Αττούνη

Το Ίδρυμα Ignite, με ιδιαίτερη περηφάνια ανακοινώνει τη διοργάνωση του συνεδρίου RiNNOVATE, μια οραματική εκδήλωση αφιερωμένη στη διερεύνηση του μέλλοντος της περιφερειακής ανάπτυξης στην περιοχή