
Σου έχω σήμερα μια γλυκοαλχημεία, μοναδική και λαχταριστή που θα θες πάντα να είναι στο ψυγείο σου. Ο Παύλος Κολώτας, executive chef στο Atlantica Mare Village Paphos, μας λέει όλα, μα όλα τα μυστικά του, για να φτιάξουμε την λευκή έκδοση, της αγαπημένης όλων, Δούκισσας, με δροσερές φράουλες και φιστίκια Αιγίνης. Είναι τόσο εύκολη, που σε βλέπω από τώρα να βγάζεις από τα ντουλάπια τα υλικά για να τη φτιάξεις. Καλή σου απόλαυση.
Υλικά για 1 ολόκληρο κέικ
• 200 γρ Βούτυρο
• 750 γρ Λευκή σοκολάτα
• 220 γρ Κρέμα Γάλακτος
• 90 γρ Ασπράδι αυγού
• 600 γρ Μπισκότα τύπου Μαρί
• ½ Φακελάκι Βανίλια
• 200 γρ Φρέσκες φράουλες
• 1 πρέζα Αλάτι
• 50 γρ Φιστίκια Αιγίνης
• Λίγη Σαντιγί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
• Ζεσταίνουμε την φρέσκα κρέμα μαζί με το βούτυρο σε σημείο όπου σχεδόν να κοχλάσουν, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα, το αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
• Στην συνέχεια προσθέτουμε το ασπράδι στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
• Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε τα μισά φιστίκια Αιγινής και τα μπισκότα, τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα και το παγώνουμε για τουλάχιστον μια μέρα.
• Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε όσο ακόμα είναι παγωμένο και γαρνίρουμε με τις φράουλες, τα υπόλοιπα φιστίκια και την σαντιγί.
Παύλος Κολώτας
Executive Chef
Atlantica Mare Village Paphos
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της