Ποιο αγαπημένο πιάτο μπήκε στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας από την UNESCO;

Η UNESCO, στην 18η σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έλαβε χώρα στην Μποτσουάνα της Αφρικής, βράβευσε το ceviche ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Γραμμένο  σε λίστες εστιατορίων, με τα ονόματα ceviche ή cebiche ή seviche ή και sebiche, το αγαπημένο πιάτο όλης της υφηλίου, έχει οριστεί ως ένα φαγητό με ωμά ψάρια ή οστρακοειδή, που έχουν μαριναριστεί και είναι  χαρακτηριστικό διαφόρων χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Αποτελεί δε ένα από τα trademarks της περουβιανής κουζίνας, αλλά δηλώνεται ότι το εν λόγω πιάτο, δεν είναι απλά μια συνταγή μαγειρικής, αλλά ένα πιάτο κοινωνικής συνοχής του κόσμου και της γης των περουβιανών ακτών, των ορεινών και της ζούγκλας της πετιοχής. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Ποιο αγαπημένο πιάτο μπήκε στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας από την UNESCO;