
Αυτό το ριζότο μανιταριών, πρέπει οπωσδήποτε να το φτιάξεις κι εσύ. Ο βραβευμένος sous chef του Amathus Beach Hotel στη Λεμεσό, Βαλεντίνος Μιχαήλ, μάς εξηγεί κατά γράμμα, πώς να φτιάξουμε ένα ριζότο με ποικιλία μανιταριών.

Άδραξε μάλιστα, αυτή την περίοδο, την ευκαιρία και προμηθεύσου άγρια, κυπριακά μανιτάρια του βουνού και του κάμπου (κόκκινα, άσπρα, μορχέλες, αναθρήκας….) και θα φτιάξεις ένα ριζότο με άρωμα Κύπρου και καρδιά Ιταλίας. Όπως και να το φτιάξεις πάντως, καλή σου επιτυχία και καλή όρεξη.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ (4 μερίδες)
200 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
120 ml λευκό κρασί
820 ml ζωμός λαχανικών
80 γρ βούτυρο κομμένο καρέ
240 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
400 γρ.μανιτάρια διαφορά
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι και σοτάρουμε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά.
Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και σβήνουμε με το κρασί, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, μέχρι να εξατμιστεί.
Ζεσταίνουμε τον ζωμό λαχανικών σε μια άλλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε.
Μετά ρίχνουμε το ζωμό σιγά σιγά μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του μαγειρέματος του ριζότο, δηλαδή στα 20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα με το ριζότο.
Προσθέτουμε στο τέλος αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Το νέο εστιατόριο στη Μαρίνα Λεμεσού επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα Η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το δέλτα συμμέθεξις, τη νέα πρόταση του ομίλου PNS Restaurants,

Αυτή την Παρασκευή, στη μοναδική τιμή των €30 το άτομο! Αυτή την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, το Holy Cow Neocanteen σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά

Ένα τραπέζι μπορεί να ενώσει ανθρώπους και να αλλάξει ζωές; Σίγουρα ΝΑΙ! Το βραβευμένο εστιατόριο της Πάφου The Lodge Southern African Steak and Seafood Restaurant,

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές
