Το νορβηγικό μπλε τυρί, Nidelven Blå, βραβεύτηκε ως το καλύτερο τυρί στον κόσμο

Ημίσκληρο, μπλε και νορβηγικό το καλύτερο τυρί στον κόσμο και συγκεκριμένα το Nidelven Blå από το τυροκομείο Gangstad Gårdsysteri. Ο λόγος για τα βραβεία World Cheese Awards 2023 που απονεμήθηκαν την Παρασκευή (3/11) στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, όπου και σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής με 4.502 τυριά.

Οι 264 κριτές στην 35η απονομή των βραβείων που διοργανώνονται από τη βρετανική εκδοτική εταιρεία Guild of Fine Food, έβαλαν το άριστα στο εν λόγω τυρί που παρασκευάζεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, εκθειάζοντας την πυκνή κρεμώδη υφή του και τα φρουτώδη του χαρακτηριστικά που θυμίζουν κρασί.

 

Πηγή: The 2023 world cheese champion has been revealed by Tamara Hardingham-Gill, CNN

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Château Angelus. Συνέντευξη με την Anna Tkachenko Marie, Export Director Europe του μυθικού οινοποιείουτου Saint-Emilion, με την ευκαιρία της εκπροσώπησης των κρασιών στο νησί από την IconVines (Greek & English)

Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο

Διθύραμβοι για τις τρεις οινογαστρονομικές βραδιές με τον Λευτέρη Λαζάρου στο NissiBlu Beach Resort. Πήγαμε κι εμείς…

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή