Βόννη. Ταξίδι στην κουλτουριάρικη πόλη της Γερμανίας

Μικρή και χαριτωμένη, με μια πανέμορφη παλιά πόλη (Altstadtδομημένη με καλοφτιαγμένους πεζόδρομους, άριστα συντηρημένα κτίρια, μαγαζιά, καφετερίες στην σκιά πανύψηλων πλατάνων και άφθονες πλατείες.

Πρώτη και καλύτερη αυτή στο δημαρχείο της πόλης, που εκτός από το λευκοβαμμένο Altes Rathaus (Παλιό Δημαρχείο) θα εντυπωσιαστείς και από την αγορά φρούτων, λαχανικών, λουλουδιών και παραδοσιακών φαγητών, που στήνεται κάθε πρωί και ξηλώνεται αργά το απόγευμα.

Ούτε πέντε λεπτά από εκεί, η πλατεία Munsterplatzτην οποία πολιορκεί ο θεόρατος καθολικός ναός Bonner Munsterπου κάποιες πηγές αναφέρουν ότι η ιστορία του ξεκινά από το 2ο αιώνα μ.Χ. Λίγα λεπτά περπάτημα και θα μπεις κι εσύ, σαν και του λόγου μας στο σπίτι του Μπετόβεν – Beethoven – Haus Bonn και από εκεί συνέχισε για τον Ρήνο ποταμό.

Οι επιλογές πολλές. Σύντομη κρουαζιέρα, περίπατος, ποδήλατο, αλλά στον Ιαπωνικό κήπο της Βόννης ( 45 λεπτά περπάτημα) που περιτριγυρίζεται από μια τεράστια έκταση από δάση, τοπιοτεχνημένους κήπους και λίμνες, πρέπει οπωσδήποτε να πας.

Οπωσδήποτε πρέπει να πας και στους βοτανικούς κήπους του πανεπιστημίου της Βόννης (Bonn University Botanic Gardensπου η ιστορία τους ξεκινά από το 1812, όπου εκεί, αν έχεις χρόνο θα δεις πάνω από 10000 διαφορετικά δέντρα και φυτά.

Αξιοθαύμαστα τα τροπικά φυτά, τα οποία θα βρεις στα εξειδικευμένα θερμοκήπια, αλλά εξίσου αξιοθαύμαστη είναι και η ποικιλία, αλλά και ο μεγάλος αριθμός από φυτείες από νούφαρα που βρίσκονται στα ρυάκια που βρίσκονται περιμετρικά και εντός του πάρκου.

Εμείς πάντως θα σε ταξιδέψουμε και φωτογραφικά στην πανέμορφη, πρώην πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας και αν σε έχουμε γοητεύσει, βάλε την κι αυτή στο πρόγραμμα των επόμενών σου διακοπών.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο