Μου το είχαν προτείνει φίλοι και γνωστοί, ψαγμένοι, λάτρεις του διαφορετικού και του πρωτόγνωρου. Εστιατόριο Veranda, όνομα και πράμα, γιατί μιλάμε για μια πανέμορφη, μακρόστενη βεράντα στο παλαιότερο σε λειτουργία ξενοδοχείο του νησιού, στο New Helvetia στις Πλάτρες.
Ελβετία και με το παραπάνω, το τι θα αντικρύσεις, άμα αράξεις στις άνετές του καρέκλες με θέα το πυκνότερο δάσος της όλης περιοχής Πλατρών. Τα πεύκα, φόντο μπροστά σου, στο background σου, μα και από πάνω σου, να μοσκοβολούν δάσος και ρητίνη. Τα “αηδόνια του Σεφέρη” θα συνοδεύουν μουσικά το δείπνο σου και η δροσιά δεδομένη. Κλιματιστικό φυσικό, με ποιοτικό, “φιλτραρισμένο” αέρα και καθαρό οξυγόνο.
Δεδομένη και η παρουσία των συνεχιστών της ιστορίας του διατηρητέου, ιστορικότερου, από το 1929, ξενοδοχείου του νησιού, των αδελφών Νίκου και Γιώργου Ματθαίου, που αβίαστα θα σου προσφέρουν κυπριακή φιλοξενία με βούλα και υπογραφή, αλλά και θα φροντίσουν να σε εξυπηρετήσουν σαν στο σπίτι σου. Άμα έρθει το σούρουπο, να είσαι προετοιμασμένος ότι τα πάντα γίνονται μαγικά.
Ανάβουν τα κεράκια, το δάσος μπλαβίζει, οι γρύλλοι ξυπνούν και στο τραπέζι σου, σαν και το δικό μας, θα γεμίσει με αλοιφές, φρέσκο λαδάκι και ζεστό ψωμί. Το μενού φτιαγμένο για τα μέτρα τα δικά σου, τα δικά μου και όλων σου των φίλων, που αποζητούν σπιτικά πιάτα, με διεθνή, μεσογειακά και τοπικά υλικά, φτιαγμένα όλα με αγάπη από τον Νίκο Ματθαίου και την ομάδα του. Καλή αρχή να κάνεις πάντως με ταρτάρ από παντζάρι, με μουστάρδα, κάππαρη και αγγούρι τουρσί, αλλά και με μπουρατοσαλάτα αρωματική με ψητά, ημίλιαστα ντοματίνια.
Η Καλοκαιρινή σαλάτα με τραγανά ζαρζαβατικά, ρεβίθια, φέτα και μαριναρισμένο κόκκινο κρεμμύδι, είναι από τα best sellers, που θα σε προϊδεάσει για τις επερχόμενες ραβιόλες σολομού με ανηθολέμονο και παρμεζάνα. Δεδομένα δεν αναβάλλεις ούτε για την επόμενή σου επίσκεψη, το όμορφα ψημένο λαβράκι “en papillote”, νοτισμένο με κερασοντομάτες, ελιές, κάπαρη και εσαλότ, συνοδευμένο με φουρνιστές πατάτες μούρλια.
Στην υγεία όλης της παρέας με τη δροσερή Μαλαγουζιά στα κρασοπότηρά μας, υποδεχόμενοι το Old fashioned, διακριτικά πικάντικο chicken curry, πλάι σε όμορφα ψημένο ρυζάκι, αλλά και τις γεμιστές με ρυζάκι, πινόλια και σταφίδες, φουρνιστές ντομάτες.
Τα καλύτερα έχω να σου πω και για το καναδέζικο βοδινό ribeye των 300g, που ο Νίκος θα στο συνοδεύσει με αφρό αλατιού, λατρεμένο τσιμιτσούρι σος και πατάτα φούρνου. Τσαγάκι του βουνού στο φλιτζάνι σου και σίγουρα σπιτική πορτοκαλόπιτα, συνοδευμένη με παγωτό βανίλιας, τα ύστατο χαίρε της κουζίνας.
Ελεύθερα αφέσου κι εσύ να χαλαρώσεις στη βεράντα “όνειρο”, μα πριν φύγεις φρόντισε να επισκεφθείς – αν δεν έχεις ήδη κλείσει δωμάτιο – τα σαλόνια του ξενοδοχείου, για να βιώσεις από πρώτο χέρι τα ιστορικά κειμήλια, τις αφίσες και τις μαυρόασπρες φωτογραφίες από τη γένεση του ξενοδοχείου μέχρι και σήμερα.
Για πληροφορίες, κράτηση δωματίου ή τραπεζιού στο Veranda, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 25 421348
New Helvetia Hotel
Οδός Ελβετίας 6, Πάνω Πλάτρες
Ο Arvin Wan από την Ταϊβάν, είχε από μικρός πάθος με τον πάγο. Θυμάται, κατ’ ακρίβειαν, τον εαυτό του να τρώει καθημερινά, παγάκια και να
Όχι, δεν ταξίδεψαμε με χαμηλού κόστους εταιρεία – όπως με ρώτησε φίλος – και ούτε είμαστε οικογένεια μπασκετμπολιστών. Είμαστε μια οικογένεια με ύψη από 1.79
Το LMS παρουσιάζει το PIANOFEST3, το οποίο φιλοξενεί τέσσερις δεξιοτέχνες Κύπριους πιανίστες: τον Ορέστη Μάγου, τον Νικόλα Κωσταντίνου, τον Ράμι Σαριεντίν και την Ελένη Μαυρομουστάκη.
Η Έγκωμη έχει να παινεύεται πλέον και για το Maestro Place της. Το πρώτο μαγαζί του καταξιωμένου σεφ Ηλία Λέκα, που συνωμοτώντας μαζί με τα
(REVIEW IN GREEK & ENGLISH) Είναι κάποιες φορές, που στην προσπάθειά μας να περιγράψουμε τη μαγεία μιας εμπειρίας ή ενός χώρου, αντιλαμβανόμαστε στην τελική ότι