Πήγαμε σε παραλιακό εστιατόριο της Λάρνακας για φαγητό και με το πού καθίσαμε μας δίνει στο χέρι μια ευγενική, αλλοδαπή κοπελιά, το μενού. Το ανοίγουμε και βλέπουμε ότι είναι μόνο στα αγγλικά. Μέτρια τα αγγλικά μας, αλλά όχι και τόσο καλά για να τα καταλαβαίνουμε όλα σε ένα μενού.
Φωνάζουμε την κοπελιά και της ζητάμε να μας φέρει το ελληνικό version και τη βλέπουμε να αλλάζει χρώμα. Ένα λεπτό μας λέει, μιλώντας μας κι αυτή αγγλικά και φεύγει, πηγαίνοντας πιο πέρα να μιλήσει με τον υπεύθυνο. Έρχεται και ο υπεύθυνος και μας ρωτά τι πρόβλημα έχουμε. Του λέμε κι αυτουνού τα ίδια και μας απαντά:
-Δυστυχώς δεν το έχουμε στα ελληνικά. Αν έχετε άγνωστες λέξεις ή κάτι, ρωτήστε με παρακαλώ ελεύθερα.
Ο σεφ Νικόλας Κωνσταντίνου μάς δίνει τα φώτα του για να φτιάξουμε το άπαιχτό του βοδινό κατσαρόλας, που ψήνεται μέσα σε κόκκινο κρασί, αρωματικά μπαχάρια
Από εκεί που ερχόταν κάποιος στην πρωτεύουσά μας και οι επιλογές ξενοδοχειακής διαμονής μετριούνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού, πάμε κατά τα φαινόμενα στην αντίπερα
Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Σαραγόσα, Παμπλόνα, Σαν Σεμπαστιάν και Μπιλμπάο, κάποιοι από τους γαστρονομικούς σταθμούς της ομάδας της Fine&Dine, η οποία κατέγραψε ξανά ορισμένες από τις τάσεις
Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν δραματικά, ακόμη και σε χώρες που τα κλιματιστικά είχαν μέχρι πρότινος, ρύθμιση μόνο για ζεστό αέρα. Από την άλλη ο υπερτουρισμός είναι
Το 2025 έχει ανακηρυχθεί παγκοσμίως Έτος Johann Strauss. 200 χρόνια από τη γέννηση του πιο φημισμένου μουσικού της γνωστής δυναστείας Strauss της Βιέννης. Οι συνθέσεις