Δυστυχώς δεν έχουμε το μενού στα ελληνικά. Αν έχετε άγνωστες λέξεις ή κάτι, ρωτήστε με παρακαλώ ελεύθερα…

Πήγαμε σε παραλιακό εστιατόριο της Λάρνακας για φαγητό και με το πού καθίσαμε μας δίνει στο χέρι μια ευγενική, αλλοδαπή κοπελιά, το μενού. Το ανοίγουμε και βλέπουμε ότι είναι μόνο στα αγγλικά. Μέτρια τα αγγλικά μας, αλλά όχι και τόσο καλά για να τα καταλαβαίνουμε όλα σε ένα μενού. 

Φωνάζουμε την κοπελιά και της ζητάμε να μας φέρει το ελληνικό version και τη βλέπουμε να αλλάζει χρώμα. Ένα λεπτό μας λέει, μιλώντας μας κι αυτή αγγλικά και φεύγει, πηγαίνοντας πιο πέρα να μιλήσει με τον υπεύθυνο. Έρχεται και ο υπεύθυνος και μας ρωτά τι πρόβλημα έχουμε. Του λέμε κι αυτουνού τα ίδια και μας απαντά:

-Δυστυχώς δεν το έχουμε στα ελληνικά. Αν έχετε άγνωστες λέξεις ή κάτι, ρωτήστε με παρακαλώ ελεύθερα.

-Όλα θέλω να μας τα εξηγήσετε, του είπα. Από τα ορεκτικά μέχρι τα κυρίως. Τα αγγλικά μας είναι λίγα.

Ε’ άμα πια! Κύπριοι είμαστε, ήρθαμε να φάμε σε ένα κυπριακό εστιατόριο στην Κύπρο και μας φέρνετε κατάλογο στα αγγλικά. Είναι τόσο κουφό, όσο αν πας σε εστιατόριο στο Παρίσι και σου φέρουν κατάλογο στα γερμανικά. 
 
Πείτε μας την άποψη σας στα comments:

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,