
Επιτήδειοι πολλοί. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του όμως, γιατί η Κοινοπραξία Parmigiano Reggiano (PRC) δεν ανέχεται πλέον την παρασκευή τυριών, “απομιμήσεων”, που να φέρουν το όνομά parmigiano reggiano.
Ένα τυρί που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και φυσικά έχει κερδίσει επάξια την επωνυμία προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) το 1996 από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ως γνωστό το διάσημο τυρί φτιάχνεται σε μια μικρή, σχετικά, περιοχή στη Βόρεια Ιταλία, μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή Πάρμα και Ρέτζιο Εμίλια. Χρόνια πολλά επεξεργάζονταν την μέθοδο αποτροπής παραγωγής παραποιημένων τυριών οι ειδικοί, μα τώρα είναι πεπεισμένοι ότι η μέθοδος που επινόησαν θα είναι αποτελεσματική.
Ένα μικροτσιπ – πομπός σε μέγεθος σουσαμιού, θα τοποθετείται εντός των σκληρών ετικετών που βρίσκονται στο φλοιό της παρμεζάνας. Ένα μέρος της παρμεζάνας που δεν τρώγεται, άρα και δε θα εμπεριέχει κίνδυνο κατάποσής του.
Ο πομπός θα είναι μακράς ζωής και θα έχει τη δυνατότητα σάρωσης. Έξυπνη πραγματικά ιδέα που ευχόμαστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των εμπνευστών. Για να δούμε αν κάποιος επινοήσει κάτι για το χαλούμι, τη φέτα και όλα τα άλλα παραποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.
Σας το ‘χουμε ξαναπεί και είναι πια κοινό μυστικό. Η γαστρονομική εμπειρία στο λακαταμίτικο hot spot, το Jasmine Gastrobar, είναι διαφορετική, μοναδική κι αξιομνημόνευτη. Λίγο
Η σχετικά νέα σειρά της υπηρεσίας streaming της Apple, Apple TV+ προκάλεσε μια «διαδικτυακή φρενίτιδα» με τον δεύτερο της κύκλο να τελειώνει με το επεισόδιο
Μας το ‘χανε παινέψει φίλοι και γνωστοί. Μεζεκλήδες και νηστεύοντες που έχουν γευστικές απαιτήσεις, αποζητούν χωριάτικες γεύσεις, καλούδια του βουνού και του κάμπου, μαγειρεμένα και
Ως γνωστό, ο οδηγός Michelin εκτός από αστέρια στα καλύτερα, με διαφορά εστιατόρια μιας χώρας, δίνει πλέον και Κλειδιά Michelin στα καλύτερά της ξενοδοχεία. Με
Όταν ένα πιάτο, με την άφιξή του στο τραπέζι σου, σε ωθεί να σταματήσεις ότι κάνεις για να το αποτυπώσεις φωτογραφικά, τότε μιλάμε για δημιουργία.