Θα ανέβεις στον Πύργο του Άιφελ; Μάθε πόσο ανέβηκε η τιμή εισιτηρίου.

Από τις 17 Ιουνίου 2024, θα κοστίζει περισσότερο να ανεβεί κάποιος στον εμβληματικό πύργο, είτε με ασανσέρ είτε με σκάλες, όπως ανέφερε το γαλλικό δίκτυο BFMTV. Στο εξής, ένα εισιτήριο ενηλίκων με πρόσβαση με ασανσέρ στο σημείο θέασης στην κορυφή, θα κοστίζει 35,30 € (38,40 $), από την τρέχουσα τιμή των 29,40 € (31,98 $).

Οι τιμές των εισιτηρίων θα αυξηθούν επίσης για τα παιδιά, καθώς και για άλλους τύπους πρόσβασης. Ένα εισιτήριο ενηλίκων με ασανσέρ για να φτάσει στον δεύτερο όροφο,  θα αυξηθεί από 18,80 € (20,45 $) σε 22,60 € (24,58 $), σύμφωνα με το BFMTV. Και ένα εισιτήριο πρόσβασης με σκάλες θα αυξηθεί από 11,80 € (12,84 $) σε 14,20 € (15,45 $). Τα εισιτήρια για τα παιδιά κάτω των 4 ετών θα παραμείνουν δωρεάν.

Η αύξηση της τιμής αποδίδεται στην έλλειψη επισκεπτών από το 2020 έως το 2022 λόγω της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με το BFMTV.

Ο Πύργος του Άιφελ, ο οποίος κυριαρχεί στον παρισινό ορίζοντα, υποδέχεται σχεδόν 7 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, σύμφωνα με το μνημείο, και περίπου το 75%  είναι ξένοι. Το 2020, το BFMTV ανέφερε ότι ο πύργος δέχτηκε μόνο 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Οι αυξημένες τιμές έρχονται επίσης καθώς το Παρίσι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει ανοιχτός κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά θα κλείσει για την τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου.

Αυτό συμβαίνει επειδή η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος του εμβληματικού Σηκουάνα (με κάθε αντιπροσωπεία σε βάρκες για την παρέλαση των αθλητών) και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Τροκαντερό, ακριβώς απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο των Αγώνων του Παρισιού.

Πηγή άρθρου Travel & Leisure 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,