Το κυπριακό μας κολοκάσι, σήμερα θα το δεις αλλιώς. Ο βραβευμένος σεφ Αντώνης Αττούνη, ένας από τους διαχρονικότερους “πρέσβεις” του αγαπημένου μας τοπικού προϊόντος, θα σε μάθει σήμερα να το μεταμορφώνεις σε μια απίστευτα γευστική γλυκοδημιουργία, που θα εντυπωσιάσει όλους. Καλή σου επιτυχία.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
2 αυγά κτυπημένα
425γρ λιωμένο, ψημένο κολοκάσι
150γρ ζάχαρη
½ κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
½ κουταλάκι τσαγιού τζίντζερ ξηρό
¼ κουταλάκι τσαγιού γαρίφαλο αλεσμένο
½ pint γάλα εβαπορέ
ΜΕΘΟΔΟΣ
Ψήνουμε μια τάρτα 22cm για 15 λεπτά στους 180 °C. Για τη γέμιση ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα βάζουμε στη τάρτα και ψήνουμε 40 λεπτά στους 170°C. Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί. Σερβίρουμε κρύα.
ΓΛΥΚΙΑ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ ζάχαρη άχνη
80γρ βούτυρο
1 κροκάδι αυγού
½ κουταλάκι τσαγιού απόσταγμα βανίλιας
ΜΕΔΟΔΟΣ
Ανακατεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να σβολιάσει και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη στη βάση της τάρτας και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 °C πριν γεμίσουμε, για πιο τραγανή ζύμη.
Στο Holy Cow neocanteen, στην πόλη του Ζήνωνα, δεν πας μια φορά. Πας και ξαναπάς, παίρνεις και τους φίλους σου και μάλιστα αυτούς που εκτιμάνε
Δυο εντυπωσιακά αστρικά φαινόμενα, θα είναι ορατά εν μέρει και με γυμνό μάτι, στις 21 Ιανουαρίου και στις 28 Φεβρουαρίου 2025. Οι λάτρεις της αστρονομίας,
Σύμφωνα με την Έκθεση για το μέλλον των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), περισσότεροι από 4 στους 10 εργοδότες δήλωσαν ότι θα κόψουν θέσεις
Ένα μεγάλο μπαμπά και μάλιστα με ρούμι, θα φτιάξεις κι εσύ, άμα διαβάσεις καλά καλά τη συνταγή του βραβευμένου σεφ Σάββα Σάββα. Μια συνταγή αγαπησιάρικη,
Τα θετικά τουριστικά δεδομένα του νησιού, ιδιώς αυτά του 2024, δε θα μπορούσαν παρά να προσελκύσουν περισσότερες επενδύσεις, ιδίως στο πτητικό οργανόγραμμα πολλών εταιριών, που