
Το κυπριακό μας κολοκάσι, σήμερα θα το δεις αλλιώς. Ο βραβευμένος σεφ Αντώνης Αττούνη, ένας από τους διαχρονικότερους “πρέσβεις” του αγαπημένου μας τοπικού προϊόντος, θα σε μάθει σήμερα να το μεταμορφώνεις σε μια απίστευτα γευστική γλυκοδημιουργία, που θα εντυπωσιάσει όλους. Καλή σου επιτυχία.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
2 αυγά κτυπημένα
425γρ λιωμένο, ψημένο κολοκάσι
150γρ ζάχαρη
½ κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
½ κουταλάκι τσαγιού τζίντζερ ξηρό
¼ κουταλάκι τσαγιού γαρίφαλο αλεσμένο
½ pint γάλα εβαπορέ
ΜΕΘΟΔΟΣ
Ψήνουμε μια τάρτα 22cm για 15 λεπτά στους 180 °C. Για τη γέμιση ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα βάζουμε στη τάρτα και ψήνουμε 40 λεπτά στους 170°C. Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί. Σερβίρουμε κρύα.
ΓΛΥΚΙΑ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ ζάχαρη άχνη
80γρ βούτυρο
1 κροκάδι αυγού
½ κουταλάκι τσαγιού απόσταγμα βανίλιας
ΜΕΔΟΔΟΣ
Ανακατεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να σβολιάσει και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη στη βάση της τάρτας και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 °C πριν γεμίσουμε, για πιο τραγανή ζύμη.
Η είδηση μαθεύτηκε γοργά. Ο Κυριάκος κι ο Χαράλαμπος, οι άρχοντες του μαγαζιού και της κουζίνας στο “Για σουβλάκι όπως παλιά” ξεκίνησαν να πυρώνουν τους
Δύο υπέροχοι και σπουδαίοι καλλιτέχνες με πορείες λαμπρές, δύο καλλιτέχνες που ταξίδεψαν σε όλες τις ηπείρους με τις φωνές τους, δύο διαφορετικές διαδρομές στα παράλληλα
Η νέα εδεσματολογική κάρτα του αναβαθμισμένης κουζίνας εστιατορίου Holy Cow στη Λάρνακα, είναι γεγονός. Πρωτοτυπία, γευστικές μίξεις πρωτοκλασάτων υλικών, χρώματα, διαφοροποίηση υφών, εντυπωσιακά στησίματα και
Αν είσαι λάτρης των μοναδικών γεύσεων, της δυνατής μουσικής και των θεαματικών shows, τότε ετοιμάσου για μια αξέχαστη εμπειρία στο Eatmoshere” Exhibition & Food Festival”
Ο Μιχάλης Βιολάρης, o Δημήτρης Μεσημέρης και η Ελένη Μαυρούδη, συναντιώνται μαζί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας την Τετάρτη 28 Μαΐου. Μαζί τους σε φιλική συμμετοχή,