Κολωνία. Η εντυπωσιακή, πολύβουη και πολιτιστική πόλη της Γερμανίας, που πρέπει να επισκεφθείς

Αν νόμιζες ότι η Κολωνία είναι απλά για beer tasting, λουκάνικα και μπρέντζελ, τότε σε ενημερώνω ότι πρέπει να κάνεις δεύτερες σκέψεις. Πρώτα απ’ όλα είναι μια μεγαλούπολη που δέχεται όσους τουρίστες, δέχεται και το νησί μας. Κοντά στα 4 εκατομμύρια ετησίως.

Έχει μια απίστευτα όμορφα καλοδιατηρημένη και μεγάλη σε μέγεθος, Παλιά Πόλη (Alstadt) με γραφικά εστιατόρια, ιστορικά ζαχαροπλαστεία και πλατείες, που τις βρήκαμε στρωμένες με τραπέζια και καρέκλες για ολοήμερα φεστιβάλ μουσικής με άφθονο φαγητό και μπύρα. Άλλες τόσες πλατείες, στρωμένες με πάγκους για να εκθέτουν οι καλλιτέχνες τα γλυπτά και τα κεραμικά τους έργα, οι μανάβηδες την πραμάτεια τους και οι ανθοπώλες τα φωτογραφικού ενδιαφέροντος ολάνθιστα φυτά και ανθοδέσμες τους.

Μια πόλη πνιγμένη στο πράσινο, με διάσπαρτα πάρκα απ’ άκρη σ’ άκρη, που το καθένα έχει τη λίμνη του, παιχνιδότοπο και μονοπάτια για βόλτα και ποδηλατάδα. Παρά τον Ρήνο ποταμό, συμβαίνουν πολλά, γι’ αυτό βάλε στο πρόγραμμά σου να επισκεφτείς τον πολυφωτογραφημένο Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας (Kolner Dom) που υφώνεται στα 157μέτρα και έχει τη μεγαλύτερη πρόσοψη ναού στον κόσμο.

Η είσοδος εντός του ναού είναι δωρεάν και πρέπει να μπεις για να θαυμάσεις πρώτα απ’ όλα, κατ’ εμένα, τα μοναδικά της τεραστίων διαστάσεων, βιτρό παράθυρα και τις θολωτές της οροφές. Πίσω από το ναό, ούτε 5 λεπτά περπάτημα, το διασημότερο μουσείο της πόλης (υπάρχουν πάρα πολλά μουσεία) το Ludvig, που είναι ένα εντυπωσιακό μουσείο μοντέρνας τέχνης, στο οποίο θα έχεις την ευκαιρία να δεις άφθονους Πικάσο και όχι μόνο.

Μια κλειδαριά αγάπης, αν έχει χώρο δηλαδή, προσπάθησε κι εσύ να κρεμάσεις στην επίσης χιλιοφωτογραφημένη γέφυρα Hohenzollern Bridge, την οποία πρέπει να διαβείς, για να περάσεις στην αντίπερα όχθη και να θαυμάσεις τη θέα της πόλης. Αν έχεις χρόνο, παίρνεις ακριβώς πίσω από τον ναό μια από τις οργανωμένες, σύντομες κρουαζιέρες στον Ρήνο και συνάμα απολαμβάνεις ένα τρίωρο με ξέφρενη μουσική, χορό, φαγητό και φυσικά, τοπικές μπύρες.

Δεκαπέντε μόνο λεπτά περπάτημα από εκεί και βρίσκεσαι στο περιβόητο Μουσείο Σοκολάτας, για να γευτείς όσες πιο πολλές σοκολάτες μπορείς, αλλά και να εντρυφήσεις τα περί σοκολατοποιΐας. Τέλος ο ζωολογικός κήπος της Κολωνίας, αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, όπως πόλο έλξης αποτελούν και οι παραπλήσιοι Βοτανικοί κήποι της Κολωνίας, που θα σε ταξιδέψουν με τα φυτά και τα δέντρα τους, σε όλες τις ηπείρους.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο