Στα πλείστα, “καλά” εστιατόρια του εξωτερικού και σε πολύ λίγα στην Κύπρο, όταν ζητήσω by the glass, έρχεται ο σερβιτόρος μπροστά μου με την φιάλη…

Είμαι συχνή επισκέπτης σε καλά εστιατόρια, τόσο σε Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Μου αρέσει να δοκιμάζω με τον σύζυγό μου διάφορα πιάτα και να συνδυάζουμε με αυτά, διαφορετικό ποτήρι κρασί, για να είναι πιο αρμονικές οι γεύσεις σε κάθε πιάτο ξεχωριστά. Στα πλείστα, “καλά” εστιατόρια του εξωτερικού και σε πολύ λίγα στην Κύπρο, όταν ζητήσω by the glass, έρχεται ο σερβιτόρος μπροστά μου με την φιάλη, μου σερβίρει 10-20ml, το δοκιμάζω και ακολούθως σερβίρει την ποσότητα που αναγράφεται στην κάρτα. Στα περισσότερα εστιατόρια στην Κύπρο όμως, όταν ζητήσεις by the glass ένα συγκεκριμένο κρασί, έρχεται ο σερβιτόρος με γεμάτο το ποτήρι από το bar. Είναι ορθό αυτό; Εγώ ως καταναλωτής, πού ξέρω πρώτο και κύριο, ότι από όλα τα λευκά του καταλόγου, ότι μου έφερε αυτό που ζήτησα; Δεν είμαι και sommelier. Το άλλο είναι ότι χαλά η όλη ιεροτελεστία. Δεν βλέπεις τη φιάλη, την ετικέτα, τα χρώματα που επέλεξε ο οινοποιός, δεν βλέπεις τον οινοχόο να το σερβίρει, δεν δοκιμάζεις λίγο πριν πεις το “ναι”…Σας ευχαριστώ πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω τη θέση μου.

Πείτε μας την άποψη σας στα comments:

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts