
Σου έχω σήμερα μια γλυκοαλχημεία, μοναδική και λαχταριστή που θα θες πάντα να είναι στο ψυγείο σου. Ο Παύλος Κολώτας, executive chef στο Atlantica Mare Village Paphos, μας λέει όλα, μα όλα τα μυστικά του, για να φτιάξουμε την λευκή έκδοση, της αγαπημένης όλων, Δούκισσας, με δροσερές φράουλες και φιστίκια Αιγίνης. Είναι τόσο εύκολη, που σε βλέπω από τώρα να βγάζεις από τα ντουλάπια τα υλικά για να τη φτιάξεις. Καλή σου απόλαυση.
Υλικά για 1 ολόκληρο κέικ
• 200 γρ Βούτυρο
• 750 γρ Λευκή σοκολάτα
• 220 γρ Κρέμα Γάλακτος
• 90 γρ Ασπράδι αυγού
• 600 γρ Μπισκότα τύπου Μαρί
• ½ Φακελάκι Βανίλια
• 200 γρ Φρέσκες φράουλες
• 1 πρέζα Αλάτι
• 50 γρ Φιστίκια Αιγίνης
• Λίγη Σαντιγί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
• Ζεσταίνουμε την φρέσκα κρέμα μαζί με το βούτυρο σε σημείο όπου σχεδόν να κοχλάσουν, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα, το αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
• Στην συνέχεια προσθέτουμε το ασπράδι στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
• Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε τα μισά φιστίκια Αιγινής και τα μπισκότα, τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα και το παγώνουμε για τουλάχιστον μια μέρα.
• Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε όσο ακόμα είναι παγωμένο και γαρνίρουμε με τις φράουλες, τα υπόλοιπα φιστίκια και την σαντιγί.
Παύλος Κολώτας
Executive Chef
Atlantica Mare Village Paphos
Η ερώτηση “τι ξεχωριστό θέλετε να γευτούμε απόψε” βρίσκει αβίαστα απάντηση, κάθε φορά που βρίσκομαι στην Αγία Νάπα, το αγαπημένο, και του κοινού, εστιατόριο Nikkei στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort. Αν
Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μία σαφής στροφή προς το OFYR Grill, ένα είδος ψησταριάς που έχει τραβήξει τα βλέμματα επαγγελματιών και ερασιτεχνών ψηστών παγκοσμίως. Αλλά
Η πλατφόρμα Numbeo, γνωστή για τις αναλυτικές αξιολογήσεις της σε θέματα ποιότητας ζωής και ασφάλειας, δημοσίευσε τη νέα της κατάταξη για το 2025: το Αμπού
Σήμα κατατεθέν ολάκερης της περιοχής, κρατά γερά τα ηνία στον χώρο της εστίασης από το 1979, αλλά και βάζει πολύ ψηλά τον γαστρονομικό πήχη με
Το πεντάστερο NissiBlu Beach Resort, συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει χρυσές γαστρονομικές σελίδες στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και όχι μόνο, φιλοξενώντας αυτή τη φορά, τον βραβευμένο