
Σου έχω σήμερα μια γλυκοαλχημεία, μοναδική και λαχταριστή που θα θες πάντα να είναι στο ψυγείο σου. Ο Παύλος Κολώτας, executive chef στο Atlantica Mare Village Paphos, μας λέει όλα, μα όλα τα μυστικά του, για να φτιάξουμε την λευκή έκδοση, της αγαπημένης όλων, Δούκισσας, με δροσερές φράουλες και φιστίκια Αιγίνης. Είναι τόσο εύκολη, που σε βλέπω από τώρα να βγάζεις από τα ντουλάπια τα υλικά για να τη φτιάξεις. Καλή σου απόλαυση.
Υλικά για 1 ολόκληρο κέικ
• 200 γρ Βούτυρο
• 750 γρ Λευκή σοκολάτα
• 220 γρ Κρέμα Γάλακτος
• 90 γρ Ασπράδι αυγού
• 600 γρ Μπισκότα τύπου Μαρί
• ½ Φακελάκι Βανίλια
• 200 γρ Φρέσκες φράουλες
• 1 πρέζα Αλάτι
• 50 γρ Φιστίκια Αιγίνης
• Λίγη Σαντιγί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
• Ζεσταίνουμε την φρέσκα κρέμα μαζί με το βούτυρο σε σημείο όπου σχεδόν να κοχλάσουν, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα, το αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
• Στην συνέχεια προσθέτουμε το ασπράδι στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
• Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε τα μισά φιστίκια Αιγινής και τα μπισκότα, τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα και το παγώνουμε για τουλάχιστον μια μέρα.
• Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε όσο ακόμα είναι παγωμένο και γαρνίρουμε με τις φράουλες, τα υπόλοιπα φιστίκια και την σαντιγί.
Παύλος Κολώτας
Executive Chef
Atlantica Mare Village Paphos
Από την πρώτη στιγμή που θα φτάσεις στο Royal Apollonia, θα αντιληφθείς ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα απλό προορισμό. Είναι μια εμπειρία που
Η αγαπημένη των μεζεκλήδων ταβέρνα της Λάρνακας, μα και η παλιά καραβάνα στον χώρο της παραδοσιακής κουζίνας, ακούει στο όνομα Ζήνων. Σταθερή αξία, με πρόσημο
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η Λάρνακα διακρίθηκε για το έργο «Δημιουργία των πιο πράσινων παραλιών στην Κύπρο (Βορόκληνης)» στην κατηγορία «Πράσινες Περιοχές – Αστική
Το concept του μοναδικό και απαράμιλλο. Η φιλοσοφία του ελκυστική, θελκτική και μη αντιγράψιμη, έχει αφήσει το στίγμα της αρχής γενομένης από τη Μύκονο, αλλά
Πριν πάμε έξω η παρέα των τριών ζευγαριών – φίλων, κάνουμε λίγο ψάξιμο. Διαβάζουμε πρόσφατα reviews, ρίχνουμε πολλές ματιές στο μενού και κοιτάμε και λίγο