“Ναι” στη φωτογράφιση και στις selfies με την Guernica του Pablo Picasso

Μια ψιλο – απογοήτευση τη νιώσαμε κι εμείς. Στέκεσαι μια ώρα στην ουρά για το ταμείο του μεγαλύτερου σε επισκεψιμότητα μουσείου της Ισπανίας – Rheina Sophia – να πάρεις εισιτήριο, ανεβοκατεβαίνεις σκάλες, περνοδιαβαίνεις διαδρόμους να βρεις τον θρυλικό πίνακα του Πικάσο και σαν φτάσεις βλέπεις μπροστά το απαγορευτικό ταμπελάκι. 

” Όχι φωτογραφίες “. Βάλανε και φρουρούς κι άμα σε δουν να βάζεις τα χέρια σου στην τσέπη για να αρπάξεις το κινητό, τσουπ, εμφανίζονται μπροστά σου πιο αυστηροί.

Με την πρόσφατη αλλαγή φρουράς στα διοικητικά έδρανα του Μουσείου, φαίνεται πως άλλαξαν και οι εν λόγω πεποιθήσεις. “Πάρτε λίγη Guernica στο σπίτι σας” το μήνυμα, εμμέσως πλην σαφώς, από τη διεύθυνση του Μουσείου. 

Εννοείται φυσικά χωρίς φλας και τριπόδια. Μια απόφαση που σίγουρα θα επηρεάσει, θέλοντας και μη κι άλλα μουσεία σε παγκόσμιο επίπεδο που έχουν παρόμοια απαγορευτικά, σε θέματα φωτογράφισης των έργων τέχνης τους.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Καλοκαιρινές εμπειρίες Ρους

Δελτίο τύπου Από τις 15 Ιουνίου, και για το υπόλοιπο καλοκαίρι, το εστιατόριο ῥοῦς θα παραμείνει ανοικτό για ιδιωτικές εκδηλώσεις και πάρτυ, με μενού που