Είμαστε ζευγάρι Γερμανών τουριστών που τα τελευταία 10 χρόνια, έχουμε έρθει στην Κύπρο για τουρισμό, περισσότερο από 8 φορές (περίπου 60 διανυκτερεύσεις συνολικά). Αγαπούμε πολύ την Κύπρο, την κουλτούρα, το φαγητό, τη θάλασσα και τον ήλιο, τους ανθρώπους που είναι φιλόξενοι, για αυτό και την επιλέγουμε κάθε χρόνο για τις διακοπές μας. Έχουμε μάθει σιγά σιγά και λίγα ελληνικά – και μέσω της νύμφης μας στο Μόναχο που είναι Κρητικιά – και νιώθουμε πολύ όμορφα που μπορούμε να καταλαβαίνουμε και να μιλούμε λίγο, χρησιμοποιώντας την όμορφη, ελληνική γλώσσα. Δυστυχώς καμιά φορά όμως, όταν καταλαβαίνεις τη γλώσσα των άλλων και οι άλλοι δεν το ξέρουν ότι καταλαβαίνεις τη γλώσσα τους, ακούς και πράγματα που λεν για εσένα. Ειδικά όταν σε χλευάζουν για τη μεγάλη σου ηλικία ή όταν λέει ο ένας σερβιτόρος του άλλου μπροστά μας, “μην ασχοληθείς και πολύ μαζί τους, γιατί δεν καταλαβαίνουν από κρασί τούτοι” ή όταν οι ίδιοι σερβιτόροι την επόμενη μέρα το μεσημέρι είπαν ο ένας του άλλου μπροστά μας “κοίτα να δεις που θα πάρουν και σήμερα μια ελληνική σαλάτα να τη μοιραστούν οι τσιγγούναροι”. Εμείς δεν κρατάμε κακία. Απλά θέλαμε να το μοιραστούμε μαζί σας, γιατί κάποια πράγματα πληγώνουν. Αν είμαστε καλά από το θεό, θα είμαστε και πάλι στην αγαπημένη μας Κύπρο τον ερχόμενο Απρίλη.
Πείτε μας την άποψη σας στα comments:
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα