Ο βραβευμένος σεφ Ηλίας Λέκας, μάς διδάσκει σήμερα πώς να φτιάξουμε το λουκούλλειό του χοιρινό κότσι

Ο σεφ και συνιδιοκτήτης του ταβερνείου, Έτσι απλά όπως παλιά, μάς λέει όλα τα μυστικά του, για να φτιάξουμε κι εμείς το αρωματικό, χοιρινό του κότσι, που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα. Καλή σας επιτυχία!

Κότσι χοιρινό, μαριναρισμένο σε δεντρολίβανό, αφρώδες κρασί και  μουστάρδα Ντιζόν

ΥΛΙΚΑ

4 χοιρινά κότσια, κατά προτίμηση να είναι τα μπροστινά πόδια (περίπου 500 με 600 γρ. το καθένα)
200 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
3 κλωνάρια δεντρολίβανο
400 ml αφρώδες κρασί
200 ml ελαιόλαδο
30 γρ. αλάτι
10 γρ. πιπέρι
Χυμό από 2 λεμόνια.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε τα υλικά για να ομογενοποιηθούν.

Βουτάμε τα κότσια μέσα και φροντίζουμε να μαριναριστούν σωστά όλες οι επιφάνειές τους για περίπου 2 με 3 ώρες εντός του ψυγείου, σκεπασμένα με μεμβράνη.

Ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου – ρύθμιση χωρίς αέρα

Τοποθετούμε τα κότσια με την μαρινάδα τους σε ένα ταψί και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι τη μέση του ταψιού.

Ψήνουμε τα κότσια για τρεισήμισι ώρες σκεπασμένα.

Συνοδεύονται προαιρετικά με πατάτες φούρνου ή πουρέ πατάτας 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ξαναβγάλαμε το καπέλο στους έχοντες το γενικό πρόσταγμα σε πεντάστερο ξενοδοχείο Λεμεσού, για πολλούς λόγους, αλλά περισσότερο για την εκπαίδευση που έχουν προσφέρει στο προσωπικό τους…

Ξαναβγάλαμε το καπέλο στους έχοντες το γενικό πρόσταγμα σε πεντάστερο ξενοδοχείο Λεμεσού, για πολλούς λόγους, αλλά περισσότερο για την εκπαίδευση που έχουν προσφέρει στο προσωπικό

RiNNOVATE. Το απόλυτο συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη στην περιοχή της Αμμοχώστου – Συνέντευξη με τον συνδιοργανωτή Κυριάκο Αττούνη

Το Ίδρυμα Ignite, με ιδιαίτερη περηφάνια ανακοινώνει τη διοργάνωση του συνεδρίου RiNNOVATE, μια οραματική εκδήλωση αφιερωμένη στη διερεύνηση του μέλλοντος της περιφερειακής ανάπτυξης στην περιοχή