Οι σεφ Σταύρος Χατζηκυριάκου και Ανδρέας Μάντζιπας, μάς μαθαίνουν πώς να φτιάχνουμε ντιπς

Οι σεφ Σταύρος Χατζκυριάκου και Ανδρέας Μάντζιπας, μάς μαθαίνουν πώς να φτιάχνουμε αλοιφές. Παρμένες και οι τρεις από το συνταγολόγιο που έχουνε φτιάξει για το ταβερνάκι τους, “Το Στεκούιν της Συλίκου”, στην ομώνυμη, γραφική κοινότητα της ορεινής Λεμεσού. Καλή σας επιτυχία.

Συνταγές για Αλοιφές/Ντίπς:

Τασιήν/Κρέμα Ταχίνι

• 700g ταχίνι
• 300ml νερό χλιαρό
• 50ml χυμός λεμόνι
• 10g σκόρδο
• 7g αλάτι
• 10g Μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 5ml ελαιόλαδο

Σε μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το νερό.

Όταν γίνουν μια πάστα , ρίχνουμε το νερό σε 3 δόσεις

Διορθώνουμε την γεύση και την πυκνότητα

Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.

Ταλατούρι/Τζατζίκι


• 600g γιαούρτι στραγγιστό
• 600g αγγουράκι
• 10g σκόρδο τριμμένο
• 20ml ξύδι άσπρο
• 10g δυόσμος ξηρός
• Αλάτι /Πιπέρι
• Φρέσκος δυόσμος
• 50ml Ελαιόλαδο

Σε χοντρό τρίφτη τρίβουμε όλα τα αγγουράκια και τα αλατίζουμε.

Αφήνουμε για 20 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους και στραγγίζουμε καλά.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και διορθώνουμε τη γεύση.

Το παγώνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για μια ώρα.

Γαρνίρουμε με τον φρέσκο δυόσμο  και λίγο ελαιόλαδο.

Τυροκαυτερή


• 3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες στα κάρβουνα , ξεφλουδισμένες, χωρίς τα σπόρια
• 400g φέτα
• 200g γιαούρτι στραγγιστό
• 1 πιπεριά καυτερή
• 10g σκόρδο
• 125ml ελαιόλαδο
• 10g  πάπρικα
• 5g ρίγανη
• 20ml  ξύδι άσπρο
• 5g μπούκοβο

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα πολτοποιούμε να γίνουν αλοιφή.

Διορθώνουμε τη γεύση και την οξύτητα της τυροκαυτερής.

Την παγώνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για μια ώρα.

Σερβίρουμε με λίγο μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο

Τα  σερβίρουμε όλα  με ψημένες κυπριακές πίτες και φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί (καπήρες) 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts