
Άμα πας μια φορά στο Παλιό Σινεμά, κόλλησες. Αυτή η βεράντα που από εκεί χορταίνει το μάτι σου πράσινο και οι πνευμονές σου οξυγόνο, είναι το κάτι άλλο. Άμα δε, πριν ή μετά τη μεζεδοκατάνυξή σου, βολτάρεις στα γραφικά δρομάκια του Καλοπαναγιώτη και εισπράξεις την αύρα του δάσους και των τρεχούμενων νερών στο ποταμάκι δίπλα από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή, τότε η όλη σου εμπειρία είναι κομπλέ.
Εμείς πάντως τη βόλτα μας την κάναμε πριν το φαγητό, η όρεξη ολονών άνοιξε διάπλατα και για αυτό δεν είχαμε καμία αναστολή για να γεμίσουμε ευθύς τα πιάτα μας με δροσερή, καπελωμένη με άφθονη φέτα, σαλάτα, τζατζίκι, ταχίνι και καταπληκτικό λουκάνικο και χαλούμι σχάρας. Η ιδιοκτήτρια και αρχόντισσα της κουζίνας, Γεωργία, μάς έφερε η ίδια στο τραπέζι μας τα μοσχομυριστά της ρυζοκουπέπια, τον λατρεμένο μας τταβά και τα ευλογημένα με άφθονο κόλιανδρο, τρυφερά της αφέλια.
Από το οινοποιείο του χωριού, μάς ήρθε το αρωματικό, δροσερό του Sauvignon Blanc που ταίριαξε υπέροχα με τα κολοκυθάκια με αυγά, αλλά και με τα case study μακαρόνια του φούρνου του Παλιού Σινεμά, που όμοιά τους δεν υπάρχουν αλλού. Πλούσια κρέμα, αρωματικός κιμάς και αλάθητο ψήσιμο του ζυμαρικού, τα μυστικά της Γεωργίας που θα στα σερβίρει και εσένα σε πήλινο κεσεδάκι.
Κράτα γερά γιατί ο ύστατος μεζές, είναι η τριλογία σούβλας – αρνί, κοτόπουλο και χοιρινό – που θα φτάσουν όλα τους υπέροχα ψημένα, ζουμερά εσωτερικά και ξεροψημένα εξωτερικά, συνοδευμένα με πατάτες φούρνου, που λιώνουν στο στόμα. Καφεδάκι κυπριακό με ένα ποτηράκι βουνίσιο νερό, δάκτυλα κυριών και τραγανό καρπούζι, οι τελευταίες γαστριμαργικές ωδές του αυθεντικού κυπριακού μεζέ στο Παλιό Σινεμά.
Σήμα κατατεθέν ολάκερης της περιοχής, κρατά γερά τα ηνία στον χώρο της εστίασης από το 1979, αλλά και βάζει πολύ ψηλά τον γαστρονομικό πήχη με
Το πεντάστερο NissiBlu Beach Resort, συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει χρυσές γαστρονομικές σελίδες στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και όχι μόνο, φιλοξενώντας αυτή τη φορά, τον βραβευμένο
Στη γεμάτη ζωή, χαμόγελα και ευτυχισμένους ανθρώπους Μπέμπα, τα γαστρονομικά δρώμενα έχουν πάντοτε – και εννοώ καθημερινά – κάτι το διαφορετικό. Είναι, από τη μία,
Ο barista trainer του Dimello Cyprus, Χρήστος Δαράκης, μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για έναν απολαυστικό freddo espresso — το πιο ελληνικό ρόφημα του καλοκαιριού!
Με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα, το New Helvetia Hotel στις Πλάτρες αποτελεί σημείο αναφοράς για την κυπριακή φιλοξενία. Συνδυάζοντας την παράδοση με την