Ο pastry Chef Μαρίνος Κοσμάς μας καλεί να ξεκινήσουμε ένα δελεαστικό και ταυτόχρονα, γευστικό ταξίδι, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου Γαστρονομία και Ζωή χωρίς γλουτένη, εξερευνώντας τον κόσμο της Gluten-free διατροφής.
Ένα βιβλίο συνταγών που δημιουργήθηκε από τον pastry chef Μαρίνο Κοσμά, ο οποίος αποτελεί ζωντανή απόδειξη της ανθεκτικότητας και της γαστρονομικής καινοτομίας. Αντανακλά την ακλόνητη αποφασιστικότητά του, που μετέτρεψε τις αντιξοότητες σε ευκαιρία να σκορπίσει χαρά και να δημιουργήσει γαστρονομικά, χωρίς γλουτένη, θαύματα.
Αυτό το γαστρονομικό αριστούργημα, αποκαλύπτει τα μυστικά ενός κόσμου χωρίς γλουτένη, που γεννήθηκε από την προσωπική μάχη του συγγραφέα, με την κοιλιοκάκη. Με μια βαθιά κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κοιλιοκάκη, ο Μαρίνος Κοσμάς έχει δημιουργήσει μία συλλογή 49 συνταγών που υπερβαίνει τους διατροφικούς περιορισμούς, φέρνοντας χαρά και γεύση σε κάθε γεύμα.
Από ένα πλούσιο “Πρωινό για όλους”, μέχρι μαγευτικές “Βραδιές με φίλους”, “Ρομαντικό δείπνο” κ.α., κάθε κεφάλαιο αποκαλύπτει έναν κόσμο δυνατοτήτων, όπου η κουζίνα χωρίς γλουτένη είναι ταυτόχρονα ρομαντική, περιπετειώδης, καθημερινή, γιορτινή και απολαυστική.
Αναλυτικά τα κεφάλαια, περιλαμβάνουν:
Πρωινό για όλους
Παιδικό πάρτι
Picnic-εκδρομή στη φύση
Κυριακάτικο Τραπέζι
Ελληνικό Street food
Διάφορα snacks για το γραφείο & το σχολείο
Ρομαντικό δείπνο
Βραδιές με φίλους
Καθώς αγκαλιάζετε αυτές τις συνταγές και ξεκινάτε τις δικές σας γαστρονομικές περιπέτειες, θα ανακαλύψετε την πραγματική ουσία της τροφής και τη δύναμη ενός κοινού γεύματος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά.
Αυτό το βιβλίο θα εμπνεύσει τόσο έμπειρους μάγειρες όσο και αρχάριους, να δημιουργήσουν απολαυστικά γεύματα χωρίς γλουτένη που θρέφουν το σώμα και αιχμαλωτίζουν την ψυχή.
Ορισμένες από τις συνταγές που θα βρείτε στις σελίδες της έκδοσης αυτής είναι: Granola, Πιροσκί, χειροποίητες παπαρδέλες θαλασσινών, Μπάρες δημητριακών, Ψωμί στη γάστρα, Γαλακτομπούρεκο, Bao bun, Lemon drizzle cake, Veggie skewers, Παέγια, Pancakes, Donuts, Αυγόφετες της γιαγιάς κ.α.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Μαρίνος Κοσμάς είναι Pastry Chef και ιδιοκτήτης του ΜΚ Pastry and Bakery, του πρώτου πιστοποιημένου Gluten free Bakery στην Ελληνική αγορά.
Μετά από μια πορεία εννέα ετών στο εξωτερικό και συγκεκριμένα ως Pastry Chef, σε κορυφαία εστιατόρια όπως στα Sushisamba , Duck and Waffle, Novikov, Group Pastry Chef για την Meraas στο Dubai αλλά και δίπλα στον γνωστό Chef Virgilio Martinez σε Nikkei και Peruvian concept, αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό το καινοτόμο concept, που απευθύνεται σε κοιλιοκακικούς και όχι μόνο, καταναλωτές.
Ένα urban, new style bakery και pastry με εξειδίκευση 100% σε gluten free προϊόντα, με μεγάλη ποικοιλία σε αλμυρά, γλυκά και ψωμί.
Τιμή έκδοσης: €40
Έξοδα αποστολής σε Ελλάδα & Κύπρο : €5
Εκδόσεις: Gastronomy Essentials.
Πληροφορίες από το Cucina.gr
Εκεί, στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης της Λευκωσίας κι εκεί που ο παλμός των γραφικών γειτονιών αντηχεί πίσω, εκατοντάδες χρόνια πριν, θα βρεις και
Ο πολυβραβευμένος, κάτοχος ενός αστεριού Michelin, chef Λευτέρης Λαζάρου, κατεβαίνει στο νησί μας τον Νοέμβριο, για να ανέβει στον Καλοπαναγιώτη και συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό οινοποιείο
Η ομάδα του Τρεις & ο Κούκος, “πέταξε” προσφάτως σ’ άλλα λημέρια. Βολεύτηκε όμορφα στις άνετες εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Εστίας (έναντι Αρχηγείου Αστυνομίας στη Λευκωσία)
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που