
Ο pastry Chef Μαρίνος Κοσμάς μας καλεί να ξεκινήσουμε ένα δελεαστικό και ταυτόχρονα, γευστικό ταξίδι, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου Γαστρονομία και Ζωή χωρίς γλουτένη, εξερευνώντας τον κόσμο της Gluten-free διατροφής.
Ένα βιβλίο συνταγών που δημιουργήθηκε από τον pastry chef Μαρίνο Κοσμά, ο οποίος αποτελεί ζωντανή απόδειξη της ανθεκτικότητας και της γαστρονομικής καινοτομίας. Αντανακλά την ακλόνητη αποφασιστικότητά του, που μετέτρεψε τις αντιξοότητες σε ευκαιρία να σκορπίσει χαρά και να δημιουργήσει γαστρονομικά, χωρίς γλουτένη, θαύματα.
Αυτό το γαστρονομικό αριστούργημα, αποκαλύπτει τα μυστικά ενός κόσμου χωρίς γλουτένη, που γεννήθηκε από την προσωπική μάχη του συγγραφέα, με την κοιλιοκάκη. Με μια βαθιά κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κοιλιοκάκη, ο Μαρίνος Κοσμάς έχει δημιουργήσει μία συλλογή 49 συνταγών που υπερβαίνει τους διατροφικούς περιορισμούς, φέρνοντας χαρά και γεύση σε κάθε γεύμα.
Από ένα πλούσιο “Πρωινό για όλους”, μέχρι μαγευτικές “Βραδιές με φίλους”, “Ρομαντικό δείπνο” κ.α., κάθε κεφάλαιο αποκαλύπτει έναν κόσμο δυνατοτήτων, όπου η κουζίνα χωρίς γλουτένη είναι ταυτόχρονα ρομαντική, περιπετειώδης, καθημερινή, γιορτινή και απολαυστική.
Αναλυτικά τα κεφάλαια, περιλαμβάνουν:
Πρωινό για όλους
Παιδικό πάρτι
Picnic-εκδρομή στη φύση
Κυριακάτικο Τραπέζι
Ελληνικό Street food
Διάφορα snacks για το γραφείο & το σχολείο
Ρομαντικό δείπνο
Βραδιές με φίλους
Καθώς αγκαλιάζετε αυτές τις συνταγές και ξεκινάτε τις δικές σας γαστρονομικές περιπέτειες, θα ανακαλύψετε την πραγματική ουσία της τροφής και τη δύναμη ενός κοινού γεύματος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά.
Αυτό το βιβλίο θα εμπνεύσει τόσο έμπειρους μάγειρες όσο και αρχάριους, να δημιουργήσουν απολαυστικά γεύματα χωρίς γλουτένη που θρέφουν το σώμα και αιχμαλωτίζουν την ψυχή.
Ορισμένες από τις συνταγές που θα βρείτε στις σελίδες της έκδοσης αυτής είναι: Granola, Πιροσκί, χειροποίητες παπαρδέλες θαλασσινών, Μπάρες δημητριακών, Ψωμί στη γάστρα, Γαλακτομπούρεκο, Bao bun, Lemon drizzle cake, Veggie skewers, Παέγια, Pancakes, Donuts, Αυγόφετες της γιαγιάς κ.α.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Μαρίνος Κοσμάς είναι Pastry Chef και ιδιοκτήτης του ΜΚ Pastry and Bakery, του πρώτου πιστοποιημένου Gluten free Bakery στην Ελληνική αγορά.
Μετά από μια πορεία εννέα ετών στο εξωτερικό και συγκεκριμένα ως Pastry Chef, σε κορυφαία εστιατόρια όπως στα Sushisamba , Duck and Waffle, Novikov, Group Pastry Chef για την Meraas στο Dubai αλλά και δίπλα στον γνωστό Chef Virgilio Martinez σε Nikkei και Peruvian concept, αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό το καινοτόμο concept, που απευθύνεται σε κοιλιοκακικούς και όχι μόνο, καταναλωτές.
Ένα urban, new style bakery και pastry με εξειδίκευση 100% σε gluten free προϊόντα, με μεγάλη ποικοιλία σε αλμυρά, γλυκά και ψωμί.
Τιμή έκδοσης: €40
Έξοδα αποστολής σε Ελλάδα & Κύπρο : €5
Εκδόσεις: Gastronomy Essentials.
Πληροφορίες από το Cucina.gr
Προς την κυρία, τον κύριο και την παρέα που κατά περιόδους δημοσιεύουν σχόλια στα ΜΜΕ για τις τιμές του εστιατορίου μου, με βασικά ρήματα “εσφάξαν
Η σούπερ σταρ Δέσποινα Βανδή έρχεται στο νησί μας την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Απριλίου και επιφυλάσσει για έσενα που την αγαπάς χρόνια πολλά, μουσικές, νέες
Σε νέα εποχή βαίνει το πολυαγαπημένο πρωτευουσιάνικο εστιατόριο Esobga Terrace, με δραστικότερη αλλαγή την ανάληψη των ηνίων της κουζίνας από την πολυτάλαντη και ευρηματική σεφ
O Nick Andrew μιλά με τη Chef de cuisine & Patissier, Εύη Ιωάννου Χιώτη, με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας της να βάλει το νησί μας
Συγγνώμη δηλαδή! Αντέξαμε πέρυσι το καλοκαίρι μέσα στις κουζίνες σου με 40 βαθμούς κελσίου. Σου είπαμε όλοι οι σεφ και οι βοηθοί κύριε ιδιοκτήτη ότι