Σκέψου τώρα να φτιάχνεις ένα κοκτέιλ και από τα πρώτα κιόλας λεπτά, να συνειδητοποιείς ότι τα πρωτογενή αρώματα των επιμέρους ποτών, σιροπιών, χυμών και βοτάνων που έχεις με τόση αγάπη αναμίξει, να έχουν αλλοιωθεί λόγω της τήξης του πάγου.
Οι ειδικοί το έχουν πάρει ένα στάδιο παρακάτω και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για τον πάγο Kuramoto, που “ναι” έχει κερδίσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, ειδικά στο χώρο των avantgarde cocktails.
Το νερό για τον συγκεκριμένο πάγο, συλλέγεται από το ιαπωνικό όρος Haku, όπου ακολούθως καταψύχεται επί 48 έως 72 ώρες για να κάνει εν συνεχεία ένα ταξίδι σχεδόν 9000 χιλιομέτρων για να φτάσει στα αμερικανικά bar.
Βασική επιδίωξη η δημιουργία ενός πάγου με ελάχιστες ακαθαρσίες, απειροελάχιστες φυσαλίδες, με πολύ λεπτές νιφάδες. Ένας πάγος συμπαγής σαν γυαλί, που δεν λιώνει εύκολα, συντελώντας έτσι στη δημιουργία Craft Cocktails, όπου σύμφωνα με το “κίνημα”, κάθε στοιχείο του ποτού, πρέπει να επιμελείται με αγάπη.
Photo: kuramoto_ice_japan (Instagram)
Εκεί, στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης της Λευκωσίας κι εκεί που ο παλμός των γραφικών γειτονιών αντηχεί πίσω, εκατοντάδες χρόνια πριν, θα βρεις και
Ο πολυβραβευμένος, κάτοχος ενός αστεριού Michelin, chef Λευτέρης Λαζάρου, κατεβαίνει στο νησί μας τον Νοέμβριο, για να ανέβει στον Καλοπαναγιώτη και συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό οινοποιείο
Η ομάδα του Τρεις & ο Κούκος, “πέταξε” προσφάτως σ’ άλλα λημέρια. Βολεύτηκε όμορφα στις άνετες εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Εστίας (έναντι Αρχηγείου Αστυνομίας στη Λευκωσία)
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που