Πήγαμε στο εντυπωσιακό Laurier του  chef Ανδρέα Μαυρομμάτη και σάς μεταφέρουμε εντυπώσεις

Laurier. Εντυπωσιακό, όσο κι η λεωφόρος που βρίσκεται, η Champs Elysee στην καρδιά του Παρισιού, όσο και το κτίριο – πολυκατάστημα που το στεγάζει, η μεγαλοπρεπής Galleries Lafayette. Ντιζαϊνάτος με βούλα και υπογραφή και ο ενδοχώρος του εστιατορίου, που χαίρεται το άπλετο φως που διαπερνά τους γυάλινους τοίχους, που από εκεί έχεις αφ’ υψηλού την απρόσκοπτη θέα της πραγματικά συγκλονιστικής Champs Elysee και του πράσινου παραπετάσματος από τα πανύψηλά της δέντρα.

Η υποδοχή, ελληνικότατη, φιλόξενη, πλημμυρισμένη με άφθονα, γνήσια χαμόγελα, απ’ αυτά που αναμένει κάποιος όταν μπαίνει μέσα σε ένα εστιατόριο με καρδιά ελληνική.

Ένα εστιατόριο, που άνοιξε το 2021 από τα αδέλφια Μαυρομμάτη, το οποίο προσφέρει ανανεωμένη και εκλεπτυσμένη με γαλλικές πινελιές, ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, διά χειρός του βραβευμένου μας chef Ανδρέα Μαυρομμάτη.

 

Αυτή την κουζίνα πήγαμε να δοκιμάσουμε ως ομάδα του Fine & Dine και έχουμε να σου πούμε τα καλύτερα. Κρασάκι ελληνικό και πάμε με τριλογία από κρύα μεζεδάκια, με πρώτα και καλύτερα το πράσινο ταμπούλε, τους λεμονάτους χούμους και το σχαροψημένο χαβιάρι μελιτζάνας, σερβιρισμένα με ζεστή ελληνική πιτούλα.

Η κρητική σαλάτα με κριθαροκούλουρο, ποιοτική PDO φέτα, ελιές Καλαμάτας, κερασοντομάτες και αγνό παρθένο ελαιόλαδο έγραψε την γευστική συνέχεια του γαστρονομικού μας ταξιδιού. Χαιρόμαστε πραγματικά για το κατάμεστο του χώρου, την πραγματικά όμορφη ατμόσφαιρα, αλλά και από την άψογη εξυπηρέτηση από όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό.

Το τηγανιτό καλαμάρι που ακολούθησε, συνοδευμένο με ντομάτα κονφί, αγκινάρα και αϊολί με τούρμερικ, είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα ζητήσω και στην επόμενή μου επίσκεψη. Στη λίστα των must have επιλογών, οπωσδήποτε πρέπει κι εσύ να βάλεις το ορθότατα ψημένο κριθαρότο και το λατρεμένο της ομάδας μας, χταπόδι με καπνιστή πάπρικα και σαντορινιά φάβα με άνηθο.

Οι πιο όμορφες και γλυκιές ιστορίες θα γραφούν στο τέλος, γιατί στο Laurier, δυστυχώς, τα διλήμματα, είναι πολλά. Για αυτό πάρε όλη σου την παρέα και δοκίμασε όσο πιο μεγάλη ποικιλία μπορείς, μα το μακαρόν με πιστάτσιο Αιγίνης, τη σοκο – κόλαση με μαύρη σοκολάτα, την τάρτα λεμονιού με απαλή μαρέγκα και την τάρτα με αμύγδαλο, φυστίκι και κεράσι, μην τα παρακάμψεις με τίποτα.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ξαναβγάλαμε το καπέλο στους έχοντες το γενικό πρόσταγμα σε πεντάστερο ξενοδοχείο Λεμεσού, για πολλούς λόγους, αλλά περισσότερο για την εκπαίδευση που έχουν προσφέρει στο προσωπικό τους…

Ξαναβγάλαμε το καπέλο στους έχοντες το γενικό πρόσταγμα σε πεντάστερο ξενοδοχείο Λεμεσού, για πολλούς λόγους, αλλά περισσότερο για την εκπαίδευση που έχουν προσφέρει στο προσωπικό

RiNNOVATE. Το απόλυτο συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη στην περιοχή της Αμμοχώστου – Συνέντευξη με τον συνδιοργανωτή Κυριάκο Αττούνη

Το Ίδρυμα Ignite, με ιδιαίτερη περηφάνια ανακοινώνει τη διοργάνωση του συνεδρίου RiNNOVATE, μια οραματική εκδήλωση αφιερωμένη στη διερεύνηση του μέλλοντος της περιφερειακής ανάπτυξης στην περιοχή