Πεφταστέρια “show”.  Είναι απόψε, εντελώς δωρεάν και δε το χάνεις με τίποτα

Απόψε ο ουρανός παρουσιάζει ένα μοναδικό υπερθέαμα. Τα πεφταστέρια, κατά τις 23.00 με 24.00 της 12ης Αυγούστου θα είναι ιδιαίτερα ορατά στο νησί μας και αναμένεται να απολαύσουμε το υπερθέαμα χωρίς αντιπερισπασμούς από τη φωτεινότητα του φεγγαριού.

Απλά μάζεψε την παρέα και την οικογένειά σου σε ένα μέρος με οπτική πρόσβαση προς τα Β.Α (προς οροσειρά Πενταδακτύλου) και απλά απόλαυσε το θέαμα των διαττόντων αστέρων – βροχή των Περσείδων. Ενημερωτικά, δε μιλάμε για πτώση αστεριών, ούτε για τον Πόλεμο των Άστρων, άλλα για σωματίδια σκόνης που απελευθερώνει πίσω της η γιγαντιαία ουρά του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ που διασταυρώνεται με την τροχιά της Γης.

Αν σ’ αρέσουν οι εκδρομές, ανέβα στην Κυπερούντα, όπου εκεί μέσα από τις ανοιχτές συζητήσεις (Αστρονομική Υπηρεσία Κύπρου) θα εντρυφήσεις περισσότερο στο ετήσιο αυτό υπερθέαμα.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,