Πού είναι η Κύπρος και τα προϊόντα της ρε παιδιά στις λίστες των εστιατορίων μας;

Φιλοξενήσαμε τους ελλαδίτες κουμπάρους μας σε εστιατόριο της Λάρνακας, που ακούσαμε ότι έχει καλή κουζίνα, κυρίως μεσογειακή και το πρώτο σχόλιο των κουμπάρων ήταν ότι η Κύπρος είναι απούσα από την κάρτα.

– Γιατί μανούρι ρε κουμπάρε κι όχι αναρή; Το χαρουπόμελο που μας αρέσει πολύ, πού είναι;  Το χαλούμι σας που το αγοράζουμε από τις υπεραγορές όλες στη Θεσσαλονίκη, άφαντο κι αυτό.
Ο μονόλογος του κουμπάρου συνεχίστηκε και όταν του είπα να διαλέξει κρασί.

– Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Αμερική. Α’ κουμπάρε. Βάλανε και 2-3 κυπριακά στο τέλος, μου είπε. Τι να πω κι εγώ του κουμπάρου;

Το μόνο σίγουρο είναι μας έχει πιάσει όλους η ξενομανία – υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις – και έχουμε ξεχάσει ότι σε αυτό τον τόπο έχουμε προϊόντα μεγάλης γευστικής αξίας, αυθεντικά και παραδοσιακά, που δυστυχώς εκτιμούνται πολλές φορές περισσότερο από τους ξένους, παρά εμάς τους Κύπριους.

 Πείτε μας την άποψη σας στα comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο βραβευμένος ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, στον διαγωνισμό San Pellegrino, Αντώνης Αβούρη, για δυο μοναδικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort (In Greek & English)

Το πεντάστερο NissiBlu Beach Resort, συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει χρυσές γαστρονομικές σελίδες στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και όχι μόνο, φιλοξενώντας αυτή τη φορά, τον βραβευμένο

Μια νέα εποχή φιλοξενίας. Συνέντευξη με τον Νίκο Ματθαίου, συνιδιοκτήτη του ιστορικού New Helvetia Hotel, με αφορμή την πρόσφατη ανακαίνισή του

Με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα, το New Helvetia Hotel στις Πλάτρες αποτελεί σημείο αναφοράς για την κυπριακή φιλοξενία. Συνδυάζοντας την παράδοση με την