
Φιλοξενήσαμε τους ελλαδίτες κουμπάρους μας σε εστιατόριο της Λάρνακας, που ακούσαμε ότι έχει καλή κουζίνα, κυρίως μεσογειακή και το πρώτο σχόλιο των κουμπάρων ήταν ότι η Κύπρος είναι απούσα από την κάρτα.
– Γιατί μανούρι ρε κουμπάρε κι όχι αναρή; Το χαρουπόμελο που μας αρέσει πολύ, πού είναι; Το χαλούμι σας που το αγοράζουμε από τις υπεραγορές όλες στη Θεσσαλονίκη, άφαντο κι αυτό.
Ο μονόλογος του κουμπάρου συνεχίστηκε και όταν του είπα να διαλέξει κρασί.
– Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Αμερική. Α’ κουμπάρε. Βάλανε και 2-3 κυπριακά στο τέλος, μου είπε. Τι να πω κι εγώ του κουμπάρου;
Το μόνο σίγουρο είναι μας έχει πιάσει όλους η ξενομανία – υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις – και έχουμε ξεχάσει ότι σε αυτό τον τόπο έχουμε προϊόντα μεγάλης γευστικής αξίας, αυθεντικά και παραδοσιακά, που δυστυχώς εκτιμούνται πολλές φορές περισσότερο από τους ξένους, παρά εμάς τους Κύπριους.

Στον Ουρανό ανεβαίνεις, όχι για έναν λόγο, μα για πολλούς. Πρώτα απ’ όλα γιατί η θέα από τον 5ο όροφο του πεντάστερου ξενοδοχειακού καταλύματος της

Στις επαγγελματικές κουζίνες, ο τίτλος Executive Chef ή Head Chef, κουβαλά κύρος, εμπειρία και ευθύνη. Είναι αυτός που κρατά το τιμόνι και τα ηνία ενός

Το 16ο Art Deal θα διεξαχθεί στην αίθουσα τέχνης Golden Gallery by Kapatays στο κέντρο της Λευκωσίας, Μνασιάδου 8, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου μέχρι την

Ένα έργο που μας θυμίζει ότι παιδικότητα δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα. Σε έναν κόσμο που τρέχει πιο γρήγορα απ’ όσο μπορεί να ακολουθήσει ένα

Το τι πάει να πει brunch, νομίζω το γνωρίζεις πολύ καλά. Το τι πάει να πει όμως, πολύ καλό brunch, ίσως χρειάζεται να το κάνουμε
