Στο Pinolo πας πλέον με την παρέα σου και για brunch

Η είδηση ότι το αγαπημένο μας Pinolo, θα μας σερβίρει πλέον καθημερινά και brunch, μάζεψε όλη την παρέα εκεί. Σαββάτο πρωί, δίνουμε ραντεβού στη αέρινή του βεράντα επί της απαστράπτουσας Λεωφόρου Μακαρίου και με το χαρμάνι του πρώτου πρωινού εσπρέσο να τρυπά τα ρουθούνια μας, διαβάζουμε τις επιλογές της νεότευκτης κάρτας.

Ο εμπειρότατος σεφ Γιώργος Φωτεινόπουλος, μαζί με την άρτια καταρτισμένη του ομάδα και ο executive chef Ηλίας Αριστοτέλους που μας έχουν εντυπωσιάσει από το ξεκίνημα του μαγαζιού με τις λεπτόφυλλες, ξυλοφουρνιστές τους πίτσες, τα χειροποίητα ζυμαρικά τους και όχι μόνο, πέτυχαν να μας εντυπωσιάσουν το ίδιο και με τις brunch επιλογές τους. Η φίλη μου η Μαρία που μετρά και τις θερμίδες του μήλου, τα βρήκε υπέροχα με το Granola yogurt, με χαμηλών λιπαρών γιαούρτι, αχλάδι κονφί και raspberries.

Πολλά like έβαλε και ο Δημήτρης, που για αυτόν brunch, πάει να πει ποσέ αυγό, ειδικά με το baked egg, με τα ορθά ψημένα ποσέ αυγά να αναπαύονται πάνω σε μαγειρεμένες ντομάτες, μαζί με παρμεζάνα, προσούτο, θυμάρι και νότες από σκόρδο. Τα Endless Green και Strawberry Dream smoothies του Pinolo, τα λατρέψαμε αμέσως, όπως λάτρεψε η Κωνσταντίνα και ο Ορέστης την επιτομή των signature πιτών ημέρας  που πήραν για εμένα πολύ ψηλή βαθμολογία.

Μια άριστη με Α κεφαλαίο πίτα, με λεπτή ζύμη πίτσας, που έκλεισε μέσα της κατά τη μέρα της επίσκεψής μας,  ανάλαφρη γέμιση από τυρί ρικότα και σπανάκι, νοτισμένα με λεμόνι και την εξίσου γευστική, δακτυλοειδή πίτα με μανιτάρι, τυρί μασκαρπόνε και μια ιδέα από γκοργκοντζόλα. Έχω πολλά γευστικά σχόλια να σου πω για τη θεϊκή frittata που δοκίμασα, την φουρνιστή δηλαδή ομελέτα βιολογικών αυγών, με λαχανικά, σπαγγέτι και παρμεζάνα,  μα έχω να σου πω κι ότι ο φίλος ο Βασίλης είχε δίκιο που έβαλε άριστα στο Vegie mozzarella focaccia sandwich.

Ναι, καλά καταλάβατε. Οι σεφ της περίοπτης κουζίνας θα ψήσουν για εσένα και την παρέα σου, ξυλοφουρνιστή φοκάτσια και θα φωλιάσουν μέσα της, φρέσκια μοτσαρέλλα, πιπεριές σχάρας,  λιαστές και φρέσκες ντομάτες, με το  φρεσκοφτιαγμένο πέστο βασιλικού που το πλαισιώνει, να έχει διακτινίσει όλους μας ευθύς σε Ιταλική μεριά. Μια από τις καλύτερες και πιο value for money προτάσεις για brunch στην πρωτεύουσα που σίγουρα θα συζητηθεί πολύ. 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο