(By food critic Nick Andrew)
Οι μισοί της παρέας ήθελαν πίτσα και οι άλλοι, δροσερές σαλάτες και ζυμαρικά. Η ψήφος έπεσε στο Rokoko, παίρνοντας πόντους και για την αέρινή του βεράντα, μα για να πούμε και του στραβού το δίκιο, οι μισοί το ψήφισαν γιατί είναι ένα value for money μαγαζί, όνομα και πράμα. Απερόλ κοκτέιλ, μπυρίτσες και ξυνιστέρι κατέφθασαν πρώτα πρώτα στο τραπέζι μας από την ομάδα του Χριστόδουλου, της ψυχής και του ενορχηστρωτή του μαγαζιού, με μας να λέμε ο καθένας τα πιάτα που γουστάρουμε από τη μεγάλη γκάμα ιταλικών στην βάση τους φαγητών.
Ο βραβευμένος σεφ Αντρέας Αντρέου, που έχει αφήσει το γαστρονομικό του στίγμα στο μαγαζί, εντυπωσίασε ξανά με τη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί σε κρούστα, φουρνιστό παντζάρι, τραγανά λαχανικά και το μοναδικό του βινεγκρέτ από φοινόκιο, σιέρι και βανίλια. Πολύ καλό και το βοδινό καρπάτσιο με μαγιονέζα τρούφας, ρόκα και κριτσανιστή παρμεζάνα, μα εξαίρετη κρίθηκε και η λεπτόφυλλη πίτσα των ακούραστων pizzaiolo που εντυπωσιάζουν μπροστά στον εμβληματικό ξυλόφουρνο, που δεν ήταν άλλη από την Truffle Scarmoza mozzarella.
Λεπτή, με υπέροχο και σε ορθή ποσότητα μείγμα τυριών, απογειωμένη με καπνιστό μπέικον και πάστα μανιταριών. Οι μακαρονάδες της παρέας σήκωσαν γοργά τα κουταλοπίρουνα για να βάλουν πρώτοι το μερίδιό τους από την πράσινη, χρωματικά, πάστα με πέστο από σπανάκι και βότανα, τραγανό μπρόκολο, ξύσμα λεμονιού και κραμπλ κατσικίσιου τυριού. Πολύ καλή και η ομόλογή της, με μεγάλα σαν κελύφη, ζυμαρικά, παντρεμένα με ραγού πάπιας και μους μπεσαμέλ, ενώ το τελευταίο si το είπαμε και πάλι στο αγαπημένο πιάτο όλης της ομάδας, τα σπιτικά ραβιόλι, που είναι γεμιστά με ένα υπέροχο μείγμα κρεμωδών τυριών και τελειώνουν όμορφα στο τηγάνι με άξιο βράβευσης σος ντομάτας, λάδι βασιλικού και flakes παρμεζάνας.
Τα παιδιά στην εξυπηρέτηση, ευγενέστατα και γρήγορα, οι χρόνοι εξυπηρέτησης άριστοι και πιο εξαίρετος, ο ύστατος πειρασμός, που έχει γίνει το απόλυτο must have, το καλτσόνε με νουτέλα και τυρί μασκαρπόνε.
(REVIEW IN GREEK & ENGLISH) Είναι κάποιες φορές, που στην προσπάθειά μας να περιγράψουμε τη μαγεία μιας εμπειρίας ή ενός χώρου, αντιλαμβανόμαστε στην τελική ότι
Η ομάδα της Fine&Dine, παρακολούθησε την ταινία “The Substance” και καταγράφει αμερόληπτα τις εντυπώσεις της. Πρόκειται για μια τολμηρή και ιδιαίτερη ταινία, που δύσκολα συναντάται
Οι φθινοπωρινές συναυλίες του Δήμου Στροβόλου συνεχίζονται με τη συναυλία «Έξι & Πέντε: Αφιέρωμα στο Ελληνικό Θεατρικό Τραγούδι», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6/11/24
Έτοιμη για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό οινοχόων, η βραβευμένη Iwona Hereda. Συνέντευξη στην Fine&Dine. (Interview in Greek & English) Η βραβευμένη οινοχόος Iwona Hereda, αναχωρεί σε
Η 13η Γιορτή του παλουζέ, στην πευκόφυτη, ορεινή κοινότητα Σπηλιών, βρίσκεται στην τελική της ευθεία. Υπαίτιος για την θεσμοθετημένη γιορτή του μοσχομυριστού παλουζέ, ο Σύνδεσμος