Συνέντευξη του Ανδρέα Αναστασίου, γενικού διευθυντή του Sunrise Oasis and Waterpark στον Πρωταρά

Ο Ανδρέας Αναστασίου, μιλά στο FINE & DINE για το πρόγραμμα συνεχούς αναβάθμισης του Sunrise Oasis and Waterpark στον Πρωταρά, τη δημιουργία του υδροπάρκου εντός των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου, αλλά και για τον τουρισμό γενικά.

(Interviewed by Nick Andrew)

Ανδρέα, διευθύνεις από το 2016, το Sunrise Oasis Hotel and Waterpark στον Πρωτάρα. Μίλησε μας λίγο για την πορεία ανέλιξης του ξενοδοχείου σε αυτό το διάστημα;

Βρίσκομαι στον όμιλο των Sunrise Hotels από το 2012. Από το 2016 διευθύνω το Sunrise Oasis and Waterpark και το Sunrise Gardens. Το 2018 κτίστηκε ακόμη ένας όροφος στο Sunrise Oasis και το 2019 έγινε πλήρης και ριζική ανανέωση στα τμήματα της κουζίνας και επίσης σε όλα τα μπάνια -ντούζ των δωματίων. Φέτος έγινε ακόμη μία προσθήκη στο ξενοδοχείο με ακόμη ένα εστιατορίο και ένα pool bar. Δημιουργήθηκε η Adults Pool, όπως επίσης και το Mini Golf, έγινε πλήρης αναβάθμιση του Kids Club, δημιουργήθηκε το Games Room και φυσικά μπήκε σε λειτουργία το πολυαναμενόμενο Waterpark.

Έγινε επίσης αναβάθμιση των δωματίων. Επιπρόσθετα το ξενοδοχείο έγινε premium all inclusive, κάτι που σημαίνει ότι οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να τρώνε στο κυρίως εστιατόριο και επίσης μπορούν να επιλέξουν ένα από τα a la carte εστιατόρια του ομίλου.  Είτε στο αμερικάνικο εστιατόριο Reef που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου, είτε στο Μεζεδοπωλείο Κύκλος , είτε στο Βραζιλιάνικο Braseiro, είτε στο Ασιάτικο Lemongrass, τα οποία βρίσκονται στη Λεωφόρο Πρωταρά.

Περαιτέρω, τα αλκοουλούχα ποτά που προσφέρουμε είναι όλα branded και επίσης καθόλη τη διάρκεια της μέρας προσφέρουμε milkshakes απο το Pool Bar. Εκτός από αυτό κατά τη διάρκεια της μέρας, βγαίνει στην περιοχή της μεγάλης μας πισίνας, ένα ποδήλατο – παγωταρία με διάφορες γεύσεις παγωτού που εννοείται ότι, όλα τους είναι σπιτικά. Έτσι βλέπουμε στη διάρκεια των 7 αυτών χρόνων, παρόλο που υπήρχε μία εξελικτική διαδικασία στην αναβάθμιση του ξενοδοχείου, ότι αυτό παρέμεινε φιλικό και ιδανικό για οικογενειακές διακοπές.

Από ποιες χώρες προσελκύει το ξενοδοχείο τον μεγαλύτερο όγκο τουριστών;

Το ξενοδοχείο προσελκύει τον κύριο όγκο των φιλοξενούμενών του από τη βρετανική αγορά, αλλά επίσης και από Σκανδιναβικές χώρες. Έχουμε επίσης πελάτες από την Ολλανδία, αλλά και  από γειτονικές με την Κύπρο χώρες. Φυσικά, μεγάλο μέρος κατέχουν οι Κύπριοι.

Θα χαρακτήριζες το Sunrise Oasis Hotel and Waterpark ως ένα Family & Children Friendly ξενοδοχείο;

Θεωρώ ότι το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Καταρχήν τα δωμάτια του, είναι μεταξύ 30τ και 45 τμ και διαθέτουν κουζινάκι. Κάτι το οποίο οι οικογένειες με μικρά παιδιά εκτιμούν ιδιαίτερα αφού τους προσφέρει τη δυνατότητα να φτιάξουν κάποιο πρόχειρο φαγητό, είτε να ζεστάνουν κάποιο ρόφημα. Επιπρόσθετα καθόλη τη διάρκεια της μέρας υπάρχουν animateurs οι οποίοι προσφέρουν ποικίλα προγράμματα, όπως χειροτεχνίες, face painting, κουκλοθέατρο, μέχρι προγράμματα μέσα στη πισίνα για να απασχολούν τους φιλοξενούμενούς μας, ενήλικες και παιδιά. Επίσης υπάρχει ο εξωτερικός παιδότοπος, το αναβαθμισμένο kids club για παιδιά μέχρι 9 ετών, το Games Room και το mini golf στο οποία παρέχεται η δυνατότητα για παιγνίδι και ενηλίκων με τα παιδιά τους. Σε όλα αυτά θα ήταν σαφώς μεγάλη παράλειψη μου να μην αναφέρω το waterpark με τις 6 τσουλήθρες.

Η πρόσφατη δημιουργία του εντυπωσιακού Water Park στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ήταν όντως μια κίνηση ματ. Πώς προέκυψε; Ποια η ανταπόκριση του κοινού;

Πραγματικά η δημιουργία του εντυπωσιακού όπως το χαρακτηρίσατε Waterpark, θεωρώ ότι επανακαθόρισε το ξενοδοχείο ως ιδανικό προορισμό για οικογένειες. Είναι κάτι το οποίο υπήρχε στα σχέδια μας, αλλά λόγω του covid υπήρξε μια καθυστέρηση στην δημιουργία του. Πιστεύουμε ότι είναι κάτι που προσφέρει και αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν του Πρωταρά και ιδιαίτερα το ξενοδοχείο μας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αποδοχή του απο τους πελάτες μας και τα σχόλια που λαμβάνουμε είναι άκρως θετικά.

Πολλοί χαρακτηρίζουν την Κύπρο ως ένα ακριβό τουριστικό προορισμό. Η άποψή σου;

Θα έλεγα ότι οι υπηρεσίες και οι παροχές που προσφέρονται στους φιλοξενούμενούς μας είναι ανάλογες με το τι πληρώνουν. Σίγουρα αναλόγως του τι πληρώνει ο κάθε ένας θα λάβει και τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Δεν θεωρώ ότι είμαστε ακριβός προορισμός αν συγκριθούμε είτε με τα μεγάλα τουριστικά νησιά της Ελλάδας ή με άλλες τουριστικές περιοχές οπουδήποτε στην Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ένα μεγάλο μέρος του κόστους της ενέργειας το επωμιστήκαμε εμείς και δεν το μετακυλίσαμε στις τιμές του δωματίου.

Ποιες άλλες οργανωμένες ενέργειες πιστεύεις πρέπει να γίνουν έτσι ώστε η Κύπρος να καταστεί ακόμη πιο πολυσυλλεκτική όσο αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό, σε σύγκριση με άλλα νησιά της Μεσογείου;

Σίγουρα από τη στιγμή που ως Κύπρος έχουμε σχετικά καλές υποδομές, θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε  αρκετά μέρη του νησιού μας τα οποία δεν τα προβάλλουμε όσο πρέπει. Ας μην μας διαφεύγει ότι έχουμε μια μακραίωνη ιστορία η οποία θα μπορούσε να προβληθεί περισσότερο στο εξωτερικό και η οποία σίγουρα θα προσελκούσε αρκετούς τουρίστες που δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα. Επίσης το γεγονός ότι είμαστε σταυροδρόμι πολιτισμών θα μπορούσε να τύχει μεγαλύτερης προβολής.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο