
Αυτό το ριζότο μανιταριών, πρέπει οπωσδήποτε να το φτιάξεις κι εσύ. Ο βραβευμένος sous chef του Amathus Beach Hotel στη Λεμεσό, Βαλεντίνος Μιχαήλ, μάς εξηγεί κατά γράμμα, πώς να φτιάξουμε ένα ριζότο με ποικιλία μανιταριών.
Άδραξε μάλιστα, αυτή την περίοδο, την ευκαιρία και προμηθεύσου άγρια, κυπριακά μανιτάρια του βουνού και του κάμπου (κόκκινα, άσπρα, μορχέλες, αναθρήκας….) και θα φτιάξεις ένα ριζότο με άρωμα Κύπρου και καρδιά Ιταλίας. Όπως και να το φτιάξεις πάντως, καλή σου επιτυχία και καλή όρεξη.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ (4 μερίδες)
200 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
120 ml λευκό κρασί
820 ml ζωμός λαχανικών
80 γρ βούτυρο κομμένο καρέ
240 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
400 γρ.μανιτάρια διαφορά
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι και σοτάρουμε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά.
Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και σβήνουμε με το κρασί, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, μέχρι να εξατμιστεί.
Ζεσταίνουμε τον ζωμό λαχανικών σε μια άλλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε.
Μετά ρίχνουμε το ζωμό σιγά σιγά μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του μαγειρέματος του ριζότο, δηλαδή στα 20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα με το ριζότο.
Προσθέτουμε στο τέλος αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Από την πρώτη στιγμή που θα φτάσεις στο Royal Apollonia, θα αντιληφθείς ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα απλό προορισμό. Είναι μια εμπειρία που
Η αγαπημένη των μεζεκλήδων ταβέρνα της Λάρνακας, μα και η παλιά καραβάνα στον χώρο της παραδοσιακής κουζίνας, ακούει στο όνομα Ζήνων. Σταθερή αξία, με πρόσημο
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η Λάρνακα διακρίθηκε για το έργο «Δημιουργία των πιο πράσινων παραλιών στην Κύπρο (Βορόκληνης)» στην κατηγορία «Πράσινες Περιοχές – Αστική
Το concept του μοναδικό και απαράμιλλο. Η φιλοσοφία του ελκυστική, θελκτική και μη αντιγράψιμη, έχει αφήσει το στίγμα της αρχής γενομένης από τη Μύκονο, αλλά
Πριν πάμε έξω η παρέα των τριών ζευγαριών – φίλων, κάνουμε λίγο ψάξιμο. Διαβάζουμε πρόσφατα reviews, ρίχνουμε πολλές ματιές στο μενού και κοιτάμε και λίγο