O με πλούσια εστιατορική εμπειρία στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό, chef MD Dilbani του πολυβραβευμένου εστιατορίου Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια, μάς λέει όλα τα μυστικά του για να φτιάξουμε κι εμείς, ένα από τα best sellers, μοιρασιάρικα πιάτα του gastrobar. Κι εδώ μιλάμε για ένα κορυφαίο ταρτάρ, με συνδυασμό από σκοτσέζικο σολομό και τόνο και αρώματα αιθέρια που θα ανακαλείς για καιρό.
Ταρτάρ από φρέσκο σκοτσέζικο σολομό και τόνο, ντρέσινγκ πόνζου και κράκερ ρυζιού
Υλικά Ταρτάρ
Φρέσκος σολομός: 60γρ
Φρέσκος τόνος: 60γρ
Ιαπωνική μαγιονέζα: 5γρ
Ξύσμα ½ λάιμ
Χυμός ½ λάιμ
Σχοινόπρασο: 3γρ
Κόκκινο κρεμμύδι: 5γρ
Ελαιόλαδο: 5ml
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά μαζί και τοποθετήστε τα σε αεροστεγή συσκευασία εντός του ψυγείου.
Υλικά για κράκερ ρυζιού
Ρύζι για σούσι: 150γρ (βρασμένο)
Νερό: 150ml
Οδηγίες
Αναμείξτε καλά και απλώστε το μείγμα σε Silpat baking mat.
Βάλτε το στον αφυγραντήρα στους 75°C για 12 ώρες.
Υλικά για ντρέσινγκ πόνζου
Σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι: 250ml
Ξύδι ρυζιού: 180ml
Μιρίν: 50ml
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Οδηγίες
Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 24 ώρες πριν τη χρήση.
Εκεί στα στενά δρομάκια της κοινότητας Λυμπιών, που το παλιό και το σύγχρονο συμπράττουν όμορφα κι αρμονικά, άνοιξε προσφάτως και το πράσινο ξωπόρτι της, η
Δεν ξέρω αν αφορά τη στήλη σας, αλλά επειδή το συμβάν έχει σχέση με εστιατόρια, σας το στέλνω, ευελπιστώντας τη δημοσίευσή του σύντομου e mail
Το FAME, το εντυπωσιακό μιούζικαλ που έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο από μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με
Ο μονόφθαλμος γίγαντας Κύκλωπας, η μάγισσα και θεά Κίρκη, η Σκύλλα και η Χάρυβδη και όχι μόνο, φαίνεται ότι έχουν μαγέψει πολύ τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη
Την έχουμε αγαπήσει, έγινε viral παγκόσμια και ως φυσικό μπήκε στην επιχειρηματική καλέντα πολλών σοκολατοποιών και ζαχαροπλαστών. Όμως, γιατί πάντα υπάρχει ένα “όμως”, δεν υπολόγισαν
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.