Συνταγή για άπαιχτο ταρτάρ ψαρικών από τον chef MD Dilbani του εστιατορίου Jasmine Gastrobar

O με πλούσια εστιατορική εμπειρία στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό, chef MD Dilbani του πολυβραβευμένου εστιατορίου Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια, μάς λέει όλα τα μυστικά του για να φτιάξουμε κι εμείς, ένα από τα best sellers, μοιρασιάρικα πιάτα του gastrobar. Κι εδώ μιλάμε για ένα κορυφαίο ταρτάρ, με συνδυασμό από σκοτσέζικο σολομό και τόνο και αρώματα αιθέρια που θα ανακαλείς για καιρό.

Ταρτάρ από φρέσκο σκοτσέζικο σολομό και τόνο, ντρέσινγκ πόνζου και κράκερ ρυζιού

Υλικά Ταρτάρ

Φρέσκος σολομός: 60γρ

Φρέσκος τόνος: 60γρ

Ιαπωνική μαγιονέζα: 5γρ

Ξύσμα ½ λάιμ

Χυμός ½ λάιμ

Σχοινόπρασο: 3γρ

Κόκκινο κρεμμύδι: 5γρ

Ελαιόλαδο: 5ml

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά μαζί και τοποθετήστε τα σε αεροστεγή συσκευασία εντός του ψυγείου.

Υλικά για κράκερ ρυζιού

Ρύζι για σούσι: 150γρ (βρασμένο)

Νερό: 150ml

Οδηγίες

Αναμείξτε καλά και απλώστε το μείγμα σε Silpat baking mat.

Βάλτε το στον αφυγραντήρα στους 75°C για 12 ώρες.

Υλικά για ντρέσινγκ πόνζου

Σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι: 250ml

Ξύδι ρυζιού: 180ml

Μιρίν: 50ml

Χυμός από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες

Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 24 ώρες πριν τη χρήση.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.