Τα dim sum του China Spice, είναι από μόνα τους, προορισμός

Αν είσαι λάτρης των dim sum, αλλιώς dumplings, βάλε στο GPS σου το China Spice στη εστιατορική πλέον οδό της Λευκωσίας,  την Λεωφόρο Πινδάρου.  Για εσένα που γνωρίζεις λίγα περί του συγκεκριμένου εδέσματος, σε ενημερώνω ότι είναι ένα καθαρά κινεζικό έδεσμα, που αρχικά υπονοούσε μικρά πιατάκια με dumplings και άλλα σνακ, τα οποία συνδυάζονταν με τσάι. Με το πέρασμα των χρόνων η έννοια dim sum, σηματοδοτεί πλέον τα dumplings, τις χειροποίητες δηλαδή  μπουκίτσες με ζύμη σίτου,  ρυζιού ή μείγματος άλευρων που κλείνουν μέσα τους διάφορες γεμίσεις.

Κιμά γαρίδας, χοιρινό ή βοδινό κρέας,  ποικιλία μανιταριών, λαχανικά και όχι μόνο. Ένα φασαριόζικο στην παρασκευή του ορεκτικό ή και κυρίως αν παραγγείλεις μια ποικιλία, το οποίο προϋποθέτει αρκετή προετοιμασία και αρκετές εργατοώρες για το γέμισμα και κλείσιμο. Ο πιο συνήθης τρόπος ψησίματος που με αυτό θα συνηγορήσει ο διατροφολόγος, ο διαιτολόγος και ο προπονητής σου, είναι ψημένα στον ατμό, αν και η deep fried version είναι απίστευτα εύγεστη.

Μεγάλη παράδοση στην πρωτεύουσα στο συγκεκριμένο σνακ, έχει εδώ και αρκετά χρόνια το αγαπημένο ασιατικό της πόλης China Spice, το οποίο και επισκεφθήκαμε με την παρέα για ένα ατελείωτο dim sum tasting. Οι εικόνες μιλούν πραγματικά από μόνες τους, η δεξιοτεχνία των σεφ, σε υψηλά επίπεδα και η ποικιλία πραγματικά αξιοθαύμαστη.

Γεμιστά με γαρίδα και νεροκάρδαμο, τζίντζερ και πράσα,  χειροποίητα, σαν κεντημένα με βελόνι Pork, Duck και Chicken buns και πολύχρωμα dumplings λαχανικών, παρουσιάστηκαν μπροστά μας άψογα ψημένα στον ατμό, εγκιβωτισμένα στις εξειδικευμένες θήκες από μπαμπού και αποτέλεσαν το μήλο της έριδος ανάμεσά μας. Παρόλο που ο καθένας από εμάς δοκίμασε πέραν των 10 διαφορετικών εκτελέσεων, το στομάχι παρέμεινε ελαφρύ και χωρίς καούρες, μα πρωτίστως χωρίς ενοχές για πρόσληψη αχρείαστων θερμίδων.

Τα ευχάριστα νέα που μάθαμε φεύγοντας, από το στόμα των ιδιοκτητών ήταν ότι η μεγάλη ομάδα των ασιατών σεφ του China Spice, δουλεύει εδώ και μέρες για την παρασκευή κι άλλων συνταγών από dim sum,  εφόσον η ζήτηση τα τελευταία χρόνια για το συγκεκριμένο έδεσμα έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Πινδάρου 26, Λευκωσία, 1060
22875875 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο