Το Παντοπωλείο Καλή όρεξη. Ανανεωμένο, με καινούρια πιάτα που θα αγαπήσεις πολύ

Το βραβευμένο, πρωτευουσιάνικο Παντοπωλείο, επαναπροσδιορίζεται, αποκτώντας ένα άλλο αέρα, νέα πιάτα και φυσικά καινούριο σεφ.

 Ο καταξιωμένος Πάμπης Καραούζας, πήρε το πηδάλιο στην κουζίνα, σήκωσε τα μανίκια ψηλά και μπήκε δυναμικά από τις πρώτες μέρες, δίνοντας μια άλλη πνοή στην πολυσυλλεκτική κάρτα του μαγαζιού, προτείνοντάς μας κατά τη ψεσινή μας επίσκεψη, άφθονη “θάλασσα”, δροσερά πιάτα γεμάτα φρεσκάδα, μπολιασμένα όλα με έξυπνους συνδυασμούς υλικών και παιχνιδιάρικες υφές.

Το μοιρασιάρικο καρπάτσιο λαυράκι, είναι must have επιλογή, με ορθότατες οξύτητες από lime και αρωματικό ελαιόλαδο.

Η Κύπρος συναντά την Ασία με ποιοτικό τόνο ταρτάρ, που θα τον απολαύσεις με πουρέ από μαυρομάτικα φασόλια (λουβί), ενώ το χταπόδι, γίνεται ένα στο πιάτο με μοσχολέμονο, πουρέ πράσινου μήλου, σάλτσα από φινόκιο και βελούδινο τυρί μασκαρπόνε.

Το κουνουπίδι, που έχει μαριναριστεί με λεμόνι και ψηθεί ελαφρά, θα αναπαυτεί πάνω σε στρώμα από γιαούρτι, μαζί με μπρινουάζ αποξηραμένα φρούτα και λαδάκι αρωματικό, ενώ το καρπάτσιο παντζάρι με καραμελωμένα φουντούκια, θα καταλαγιάσει όμορφα στο στόμα την γλυκάδα του, με την αλμύρα και την οξύτητα από τις νιφάδες κατσικίσιου τυριού.

Τα κυρίως πιάτα μας κι αυτά στο κέντρο, για να τσιμπολογήσουμε όλοι λίγο από την υπέροχα ψημένη τσιπούρα en papillote (σε “φάκελο” αντικολλητικού χαρτιού) γαρνιρισμένη με γλυκοπατάτα και σος από κερασοντομάτες.

Τα φρεσκοζυμωμένα μπιφτεκάκια, που ψήθηκαν ιδανικά στη σχάρα, μίλησαν με την δύναμη της αρωματικής τους απλότητας και παντρεύτηκαν με καπνιστό γιαούρτι, relish ντομάτας, ψητό πράσο και ελληνική πιτούλα, συνοδευμένα με κολασμένες, κυπριακές, τηγανιτές πατάτες.

Τα παιδιά στο σερβίς, υποδειγματικά με κάθε σημασία της λέξης, με όπλο τους, όπως κάθε φορά, την ευγένεια και τον επαγγελματισμό τους, δεν μας άφησαν ούτε αυτή τη φορά να φύγουμε χωρίς να δοκιμάσουμε την τριών στρωμάτων και υφών, ανάλαφρη σοκολατίνα τους και φυσικά το a la minute στημένο, μιλφέιγ, με εξαίρετη κρέμα, τραγανό μπισκότο και καραμέλα.

 

Μετοχίου 38, Έγκωμη, Λευκωσία

99 075151

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο