Το 18ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, θα αφήσει εποχή

Ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα για το μεγαλύτερό του φεστιβάλ. Το ένα και μοναδικό μεγάλο πολιτιστικό Φεστιβάλ Μεσαιωνικού χαρακτήρα της Κύπρου κι όχι μόνο, έρχεται ξανά και υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές

Το 18ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, ένα από τα μεγαλύτερα και μοναδικά Φεστιβάλ στην Κύπρο και στην Ευρώπη, το οποίο παραπέμπει στην εποχή του Μεσαίωνα και συνδέει τους θεατές με το παρελθόν, θα ανοίξει επίσημα τις πύλες του το Σάββατο 07 Οκτωβρίου στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας μπροστά από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι και θα υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι αναμένεται να κατακλύσουν την Αγία Νάπα μέχρι το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, ημερομηνία λήξης του Φεστιβάλ.

Τα εγκαίνια θα τελέσει το Σάββατο 07 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας. Για οκτώ ημέρες, οι δημότες, οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες θα γίνουν ένα με τους ιππότες, τους ακροβάτες, τις πριγκίπισσες, τους δράκους, τις μάγισσες, τις νεράϊδες, τους παραμυθένιους ήρωες, καθώς και με σπουδαίους καλλιτέχνες Κύπριους και Ελλαδίτες, θα ταξιδέψουν στην Μεσαιωνική εποχή και θα αποκομίσουν πλούσιες και μοναδικές Μεσαιωνικές εμπειρίες.

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες, με τους δρόμους και τους χώρους γύρω από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι να έχουν στολιστεί με Μεσαιωνικές σημαίες και σημαίες των χωρών που συμμετέχουν. Είναι επίσης έτοιμα τα περίπτερα που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη την εβδομάδα και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, οι αξιόλογες εκθέσεις Μεσαιωνικών μασκών, κεραμικών, αγιογραφιών, Μεσαιωνικού Οπλισμού και Κυπριακής χειροτεχνίας.

Επισημαίνουμε τις εκθέσεις τέχνης από την Γκαλερί «Διαχρονική» με τίτλο «Η Κύπρος από την Ενετοκρατία μέχρι σήμερα», «Η τέχνη της παραδοσιακής σιδηρουργίας» από τον παραδοσιακό σιδηρουργό Φάνο Μαχάττο, «Το λουλούδι ως κόσμημα στον Μεσαίωνα» της Gabriela Junosova από την Σλοβακία, «Η Τέχνη της Κεραμικής» του Τάκη Ασκώτη και «Η έκθεση Μεσαιωνικού οπλισμού» του Σέργιου Σεργίου Κερκουλλά.

Τα συγκροτήματα από το εξωτερικό άρχισαν ήδη να καταφθάνουν στην Αγία Νάπα και στην πόλη ήδη δημιουργείται γιορτινό κλίμα και προμηνύεται το τι σπουδαίο θα ακολουθήσει την εβδομάδα διεξαγωγής του μοναδικού αυτού Φεστιβάλ από τις 7 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Πέραν των είκοσι αξιόλογων μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων και ομάδων από την Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Γερμανία και την Κύπρο, τα οποία ασχολούνται και αγαπούν τη μουσική, τους χορούς, το θέατρο και τις διάφορες μαγικές δραστηριότητες της εποχή του Μεσαίωνα, θα λάβουν μέρος στο 18ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αξιόλογες συναυλίες όπως «Από το Βυζάντιο στο σήμερα» με τον διαχρονικό λαϊκό Ελλαδίτη καλλιτέχνη Δημήτρη Μπάση (Σάββατο 7/10), «Μια παλέτα τραγούδια» με τους εξαίρετους Κύπριους καλλιτέχνες Δημήτρη Μεσημέρη, Φρειδερίκη Τομπάζου, Αννίτα Κωνσταντίνου και Γιώργο Παπασολομώντος (Τετάρτη 11/10), «Με ψυχή Κρητική», με τη μοναδική στο είδος της Κρητικιά Γεωργία Νταγάκη (Παρασκευή 13/10), και «Ένα τραγούδι για τον καθένα» με τους ξεχωριστούς Πόντιους αδερφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη (Σάββατο 14/10).

Πριν από την έναρξη του προγράμματος, θα διεξάγονται καθημερινά παρελάσεις από τον Κυκλικό Κόμβο του Λιμανιού μέχρι την Κεντρική Πλατεία του Μοναστηριού, οι οποίες αρχίζουν στις 7:00 μ.μ. και στις οποίες θα συμμετέχουν όλα τα μουσικοχορευτικά σχήματα, θέατρα δρόμου και άλλες ομάδες. Επίσης, Μεσαιωνικά Παραμύθια της Κύπρου, θα παρουσιάζουν η αφηγήτρια Γεωργία Φάττα και ο μουσικός Νίκος Νικολάου, κάτω από την γέρικη Συκομουριά – εξωτερικά της κεντρικής εισόδου του Μεσαιωνικού Μοναστηριού – από τις 7:30 μ.μ μέχρι της 8:00 μ.μ.

Mετά την είσοδο τους στο χώρο της Πλατείας, τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, θέατρα δρόμου και άλλες ομάδες, θα παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους με πλούσιο διαφορετικό πρόγραμμα κάθε μέρα.

Οι διοργανωτές θα καλωσορίζουν τους επισκέπτες με κρασί και κυπριακό καφέ και η είσοδος καθ’ όλη τη διάρκεια του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,