Το Grand Egyptian Museum του $1 δισεκατομμυρίου, ανοίγει τις πύλες του φέτος

Οι αριθμοί από μόνοι τους, αποτυπώνουν το μεγαλεπήβολο του όλου έργου και τη σημαντικότητά του για τον αιγυπτιακό και παγκόσμιο, γενικότερα πολιτισμό. Ένα μουσείο που χτίζεται, οργανώνεται  διακοσμείται και στήνεται με εκθέματα εδώ και 20 χρόνια, που εφέτος δηλώνει έτοιμο να μας ανοίξει διάπλατα τις θύρες του για να ταξιδέψουμε χιλιάδες χρόνια πριν.

Το γυαλί και ο ασβεστόλιθος, λειτουργούν συνεργατικά στο όλο νεοτεριστικού DNA και εμβληματικού, σχεδιαστικά μουσείου, εντυπωσιάζοντας τον επισκέπτη όπου κι αν αυτός βρίσκεται στο τεραστίων διαστάσεων κτήριο.

Ανεκτίμητοι οι θησαυροί που θα λάμπουν με την παρουσία και την ιστορική τους αξία στο GEM, με πολλά από τα εκθέματα να έχουν ήδη μεταφερθεί από το Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου.

Ετοιμάσου λοιπόν να δεις από κοντά, μέσα σε δυο αποκλειστικές αίθουσες, τη χρυσή μούμια του Τουταγχαμών, ενώ για πρώτη φορά θα εκτεθούν προς κοινή θέα, οι προσωπικοί θησαυροί, 5000 στον αριθμό, του θρυλικού βασιλιά της Αιγύπτου.

grandegyptianmuseum.org

Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του Grand Egyptian Museum 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,