![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Οι αριθμοί από μόνοι τους, αποτυπώνουν το μεγαλεπήβολο του όλου έργου και τη σημαντικότητά του για τον αιγυπτιακό και παγκόσμιο, γενικότερα πολιτισμό. Ένα μουσείο που χτίζεται, οργανώνεται διακοσμείται και στήνεται με εκθέματα εδώ και 20 χρόνια, που εφέτος δηλώνει έτοιμο να μας ανοίξει διάπλατα τις θύρες του για να ταξιδέψουμε χιλιάδες χρόνια πριν.
Το γυαλί και ο ασβεστόλιθος, λειτουργούν συνεργατικά στο όλο νεοτεριστικού DNA και εμβληματικού, σχεδιαστικά μουσείου, εντυπωσιάζοντας τον επισκέπτη όπου κι αν αυτός βρίσκεται στο τεραστίων διαστάσεων κτήριο.
Ανεκτίμητοι οι θησαυροί που θα λάμπουν με την παρουσία και την ιστορική τους αξία στο GEM, με πολλά από τα εκθέματα να έχουν ήδη μεταφερθεί από το Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου.
Ετοιμάσου λοιπόν να δεις από κοντά, μέσα σε δυο αποκλειστικές αίθουσες, τη χρυσή μούμια του Τουταγχαμών, ενώ για πρώτη φορά θα εκτεθούν προς κοινή θέα, οι προσωπικοί θησαυροί, 5000 στον αριθμό, του θρυλικού βασιλιά της Αιγύπτου.
Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του Grand Egyptian Museum
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κατεβαίνει ξανά στο νησί μας σε λίγες μέρες για να μας τραγουδήσει τις μεγαλύτερές του επιτυχίες. Στο ρεπερτόριό του και με ιδιαίτερη
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου