Υπάρχει ή μάλλον, δεν έπρεπε να υπάρχει μια νομοθεσία που να υποχρεώνει τα εστιατόρια να αναγράφουν έστω και σε υπόμνημα τα γραμμάρια π.χ της πρωτεΐνης ή του υδατάνθρακα, τουλάχιστον, σε κάθε πιάτο;

Ως καταναλωτής, δηλώνω την απορία μου για ένα θέμα που αφορά τις μερίδες στα εστιατόρια. Υπάρχει ή μάλλον, δεν έπρεπε να υπάρχει μια νομοθεσία που να υποχρεώνει τα εστιατόρια να αναγράφουν έστω και σε υπόμνημα τα γραμμάρια π.χ της πρωτεΐνης ή του υδατάνθρακα, τουλάχιστον, σε κάθε πιάτο; Για παράδειγμα, σολομός 200g, φιλέτο λαυράκι 250g, χοιρινό σουβλάκι 280g, ραβιόλι 250g….. Νιώθω πολλές φορές ότι ως καταναλωτές πρέπει να είμαστε από πριν ενήμεροι, όχι μόνο αν ο πουρές της τσιπούρας έχει παστινάκι και κάρδαμο και η σος είναι από οστρακοειδή, αλλά και πόση τελικά είναι η ποσότητα της τσιπούρας, γιατί αν θα μικρύνει κι άλλο η ποσότητα, όπως μας έχει συμβεί ψες σε πολύ γνωστό εστιατόριο της Λεμεσού, τότε να μας το πουν να παραγγέλνουμε δυο κυρίως πιάτα ο καθένας για να χορτάνουμε. Επειδή όμως δεν μας παίρνει να το κάνουμε, μάλλον θα τρώμε σπίτια μας.

Πείτε μας την άποψη σας στα comments:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

ARARAT. Η εντυπωσιακή πρεσβεία γαστρονομίας και ευεξίας της Λεμεσού, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες της (In Greek & English)

…Με 10 καταλύματα και εστιατόριο στον 9ο που θα φιλοξενεί ανά δίμηνο, Μισελενάτους σεφ Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελικής φάσης

Σωτήρης Νεοφυτίδης: Ο πρώτος Master Sommelier της Κύπρου μιλά στη Fine & Dine και τον Nick Andrew για τη διαδρομή, τις θυσίες και τη νίκη του

Ήταν ένας στόχος που ποθούσε εδώ και χρόνια. Ένας στόχος που δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται με πειθαρχία, αφοσίωση και αδιάκοπη μελέτη. Ο Σωτήρης Νεοφυτίδης κατάφερε